Ny curlinghall markerer starten på Ungdoms-OL

IOK-president Jacques Rogge og kulturminister Anniken Huitfeldt samarbeidet tett om å klippe snora og åpne den nye curlinghallen på Lillehammer tirsdag.

Åpningen av hallen markerte også startskuddet for Ungdoms-OL, som skal gå på Lillehammer i 2016.

– Curling er den yngste av de olympiske vinteridrettene, og sporten har hatt en fin utvikling i Norge. Denne hallen vi har åpnet vil bli brukt i 2016, men vel så viktig er det at den vil bli brukt som trenings- og konkurransehall i mange år etterpå, slo Jacques Rogge fast da han åpnet hallen.

Han fikk en gave i form av en curlingbukse i norsk flagg, mens kulturministeren fikk et par curlingsko. Hun prøvde å sette er par steiner i forbindelse med at den nye hallen ble tatt i bruk, men med høye hæler var det ikke enkelt.

– Staten har, via Norsk Tipping, brukt 5,9 millioner kroner på denne hallen. Det er velanvendte penger, for curling er en idrett som kan gjøre at flere ungdommer kommer til å bli værende lenger i idretten, sa Huitfeldt henvendt til de unge curlingspillerne som var til stede i hallen under den lille og litt uformelle åpningsseremonien.

– Dette er en fantastisk dag for curling. Alle gode krefter har trukket i samme retning, og derfor kan vi åpne denne hallen i dag, slo visepresidenten i Norges Curlingforbund, Bent Ramsfjell fast under åpningen.

– For curling som sport er det ekstra viktig at vi er en olympisk idrett. Takk til IOK for det, sa Ramsfjell henvendt til Jacques Rogge. (©NTB)