Zlatan (Foto: Sergei Grits/Ap)
Zlatan (Foto: Sergei Grits/Ap)

Se Zlatans vidunderlige volley mot Frankrike

Superstjernen sendte Sverige hjem med stil ved å score et av EMs vakreste mål.

Sverige-
Frankrike 2-0

Se høydepunktene i videovinduet øverst
Sverige var allerede utslått av EM før tirsdagens kamp mot Frankrike. Frankrike spilte på sin side for en førsteplass i gruppe D, men den drømmen brast ettertrykkelig, blant annet takket være supersvensken Zlatan Ibrahimovic.

– Skulle få en deilig avslutning
Zlatan og co. kom fra to knepne tap mot Ukraina og England, og må ha følt at de skyldte de mange fremmøtte supporterne en oppreisning, for periodevis vartet Erik Hamréns mannskap opp med glitrende angrepsspill mot laget som ikke hadde tapt på 23 kamper.

– Fantastisk! Det var en av grunnene til at vi ville vinne i dag. Vi tenkte at vi skulle sørge for en deilig avslutning for dem, avslørte Zlatan rett etter kampslutt. Den ambisjonen fikk han oppfylt og vel så det.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Zlatan her

Bommet på åpent mål
Før kampens definerende øyeblikk, signert Zlatan, var det Ola Toivonen som kunne ha gitt supporterne noe å juble for, men etter ti minutter bommet PSV-spissen på åpent mål fra spiss vinkel, etter å ha rundet Frankrike-keeper Hugo Lloris.

Etter et morsomt åpningskvarter falt underholdningsverdien betraktelig utover i omgangen, og det var lite som tilsa at dette skulle endre seg etter pausen. For med 0-0 til pause også mellom England og Ukraina i den andre kampen i gruppen, var Frankrike videre som gruppevinnere.

England overtok ledelsen
Bare tre minutter etter at andre omgang var i gang i de to oppgjørene endret imidlertid forutsetningene seg betraktelig. Wayne Rooney scoret for England, noe som skjøv Frankrike ned til andreplass.

Og Zlatan Ibrahimovic var lysten på å sementere dette stillingsforholdet.

Fantastisk saksespark
Sverige var inne i en god periode da supersvensken stod for kampens definitive høydepunkt. De blågule vant ballen midt på banen, og rullet opp på høyresiden der Sebastian Larsson hadde funnet sin posisjon. Sunderlands kantspiller er innehaver av en av de farligste innleggsfotene i verden, og viste igjen prov på det da han la inn til Zlatan.

Sistnevnte hadde tatt plass midt foran Frankrikes mål på rundt 16 meter, og der banket han crossballen fra Larsson inn i hjørnet med stor kraft og presisjon, i en stilstudie av kroppsbeherskelse og skuddteknikk. Kort fortalt: En vidunderlig scoring av Milans stjernespiss!

TV 2 Play: Se Zlatans kanonscoring herUsedvanlig beskjeden
Selv tar han ikke i bruk store ord for å beskrive prestasjonen.

– Jeg fikk et perfekt innlegg fra Seb, og det gikk i mål. Hele laget gjorde en fantastisk match. Det var en deilig avslutning med tanke på de to kampene vi har hatt, sier Zlatan etter kampslutt.

– EMs flotteste
Nils Johan Semb er langt rausere i sin omtale.

– Denne scoringen er så langt EMs flotteste scoring. Se på timingen, hvordan han sidestiller kroppen. Det er bare å nyte det. En av verdens beste spillere scorer sitt andre mål i EM, oppsummerer toppfotballsjefen i studio etter kampen.

TV 2 Play: Se Semb snakke om Zlatan her

Larsson på overtid
Både Sverige og Frankrike fikk svært store muligheter til å sørge for flere scoringer i ordinær tid, men det var ikke før på overtid at den endelige avgjørelsen falt.

Sverige vant nok en gang ballen høyt oppe i banen og angrep langs høyrekanten, der Chippen Wilhelmsson avsluttet et fantastisk innhopp med å legge inn til Samuel Holmén, som avsluttet i tverrliggeren. På returen var Sebastian Larsson påpasselig fremme i boksen, og dunket inn 2-0 fra kort hold.

Frankrike møter Spania
Sverige endte til tross for seieren sist i EMs gruppe D med sine tre poeng. Dette var likt med Ukraina, men vertslandet kapret tredjeplassen fordi de slo svenskene i innbyrdes oppgjør.

Frankrike måtte som tidligere nevnt overlate førsteplassen til England, som dro i land 1-0 mot Ukraina på svært dramatisk vis.

Det betyr at Laurent Blancs gutter får en uhyre tøff oppgave i kvartfinalen, der Spania står på motsatt banehalvdel. Oppgaven ser ikke mindre tøff ut etter den bleke innsatsen mot et lag som allerede hadde booket returflyet fra Kiev.

Slik spilles kvartfinalene:
21. juni: Tsjekkia – Portugal (i Warszawa)

22. juni: Tyskland – Hellas (i Gdansk)

23. juni: Spania – Frankrike (i Donetsk)

24. juni: England – Italia (i Kiev)


Lagoppstilling Sverige (4-2-3-1):
A. Isaksson - A. Granqvist, O. Mellberg, J. Olsson, M. Olsson - A. Svensson, K. Källström - S. Larsson, Z. Ibrahimovic, E. Bajrami - O. Toivonen

Lagoppstilling Frankrike (4-5-1):
H. Lloris - M. Debuchy, A. Rami, P. Mexès, G. Clichy - H. Ben Arfa, S. Nasri, A. Diarra, Y. M'Vila, F. Ribéry - K. Benzema

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk