Cruyff skylder på de nederlandske stjernene

Det nederlandske fotballikonet Johan Cruyff mener lagets stjernespillere er årsaken til at Nederland forsvant ut av EM-sluttspillet nærmest før det hadde startet.

Dårlig pasningsspill og mangel på kreativitet mener Cruyff er den direkte årsaken til tre strake tap for Danmark, Tyskland og Portugal i «dødens gruppe». Han lagets mange stjerner sviktet i EM.

– «Oranje» mislyktes på grunn av dårlig struktur i lagdelene og dårlig pasningsspill. Mange av spillerne var langt unna sin beste form og potensial, og da tenker jeg spesielt på stjernespillerne, skriver Cruyff i sin spalte i De Telegraaf.

Han mener at landslagssjefen Bert van Marwijk kun burde ta med spillere som er innstilt på å jobbe knallhardt og spille for laget.

– Bert må ta en avgjørelse om hva som er viktig for ham. Du kan gjøre feil og misbrukte sjanser, men man må gjøre det man får beskjed om ute på banen, forsatte Cruyff.

Van Marwijks framtid som Nederlands landslagssjef er høyst usikker etter at laget for første gang siden 1984 måtte si takk for seg etter gruppespillet i et EM. Han har kontrakt ut 2016, men Det nederlandske fotballforbundet vil trolig komme med en avgjørelse i midten av juli. (©NTB)