M'Vila Diarra (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
M'Vila Diarra (Foto: FRANCK FIFE/Afp)

Slik ryker Frankrike ut av EM

Tre lag kjemper om to kvartfinaleplasser i tirsdagens kamper.

Sverige er ute, mens Frankrike, England og Ukraina kjemper om to kvartfinaleplasser tirsdag. Ingen er garantert avansement, men det er Frankrike og England som sitter i førersetet.

SLIK LIGGER DET AN I GRUPPE D:

Altomfotball: Se tabellene her

Frankrike:
Franskmennene satte seg selv i pole position med et par kjappe mål mot Ukraina. Uavgjort mot Sverige vil være nok for å ta «Les Bleus» videre, og Laurent Blanc har løftet dem opp fra avgrunnen de var på vei mot under VM for to år siden. (Kan også gå videre med tap dersom England ikke taper for Ukraina.) Frankrike ryker ut hvis Ukraina slår England, samtidig som de selv går på en smell mot Sverige og ender med dårligere målforskjell enn England.

England:
Roy Hodgson er ett poeng unna å ha oppnådd målsettingen han satte seg foran EM. Med uavgjort mot Ukraina kan ingen ta fra dem en plass i kvartfinalen. Tar de poeng mot Ukraina, så sender de også Frankrike videre.

Ukraina:
Saken er klar. Seier over England er det som skal til for å gjøre vertsnasjonen til et kvartfinalelag. Da sender de engelskmennene hjem i skam. Så fremt ikke Frankrike går på en skikkelig mine mot Sverige og ryker ut på dårligere målforskjell enn England.

Sverige:
Dessverre har verken SAS eller Aeroflot direkteruter fra Kiev til Arlanda. Men Söta Bror klarer vel å få på plass en charter for å få Zlatan & co ut av Ukraina på onsdag. Men Zlatan Ibrahimovic har kanskje lyst til å stikke kjepper i hjulene for Frankrike før han åker hem.

Skillekriterier:
a) Antall poeng i innbyrdes oppgjør.
b) Målforskjell i innbyrdes oppgjør (dersom det er mer enn to lag som står likt).
c) Antall scorede mål i innbyrdes oppgjør (dersom det er mer enn to lag som står likt).
d) Total målforskjell.
e) Antall scorede mål i samtlige kamper.
f) Posisjon på UEFAs koeffisientrangering av landslag.
g) Fair play-opptreden i EM-sluttspillet.
h) Loddtrekning.

UEFA kom med en presisering før EM som sier at dersom tre lag ender likt, har lik målforskjell, og to av lagene også har likt antall scorede mål internt, så blir oppgjøret mellom disse to lagene avgjørende for tabellplassering.