Ford B Max byr på skyvedører der midtstolpen er integrert   noe som blant annet gir lettere adkomst til baksetene. Nå er prisen på den nye modellen klar.
Ford B Max byr på skyvedører der midtstolpen er integrert noe som blant annet gir lettere adkomst til baksetene. Nå er prisen på den nye modellen klar.

Ford B-Max: Så billig blir Fords nye familiebil

Her kan konkurrentene få en utfordring.

Tirsdag ble prisene for Fords nye familiebil, B-Max, offentliggjort. Og vi kan røpe at det er gode nyheter for dem som skal ha en praktisk og fleksibel bil til familien.

Startprisen på nyeste tilskudd blant flerbruksbilene er nemlig på 221.700 kroner. Det betyr at en legger seg helt på nivå med flere av konkurrentene, som Honda Jazz, Toyota Verso, Hyundai i20 og Opel Meriva.

B-Max skiller seg fra resten ved at den blant annet har skyvedører bak, og at midtstolpene er integrert i dørene.

Det gir en døråpning på ca. 150 cm når både for- og bakdører er åpne, noe som både bidrar til at det er enkelt å sette seg inn og å gå ut – men som også gjør det enklere å benytte barnesete i baksetet.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Ford B-Max: Nei – det er ikke noe som mangler

Verdensmester

B-Max får også Fords 3-sylindrede 1-liters EcoBoost-motor, som nylig ble kåret til årets beste bilmotor, og som har satt intet mindre enn 16 fartsrekorder. I B-Max får du den med enten 100 eller 120 hk. Her er CO2-utslippet fra 120 hk-varianten bare 114 g/km – mens snittforbruket ligger på 0,49 l/mil.

Om du heller vil ha diesel, blir det en 1,6-liters TDCI-motor med manuell girkasse og 95 hk. CO2-utslippet her ligger på 105 g/km – med snittforbruk på 0,4 l/mil.

Siste alternativ er en 1,6-liters bensinmotor med Fords 6-trinns Powershift automatgirkasse – den har 105 hk.

Nytt utstyr

På utstyrssiden blir B-Max første bil med Fords nyutviklede nødhjelpsassistanse-system. Det innebærer at bilen, via en tilkoblet mobiltelefon, automatisk vil ta kontakt med lokal redningstjeneste dersom det oppstår en ulykke der en kollisjonspute løses ut.

Listen over tilgjengelig utstyr på B-Max er lang og den inneholder blant annet Active City stop, som kan hindre sammenstøt i lave hastigheter, elektriske innfellbare speil, nøkkelfritt system, parkeringssensorer og ryggekamera.

Ford-B-max-bakfra
Ford-B-max-bakfra

LES OGSÅ: Dette er gode nyheter for deg som vurderer Ford

Bagasjeplassen

B-Max er basert på småbilen Fiesta, men er 12 centimeter lenger og høyere – noe som gir store utslag når det gjelder plassen. Bagasjerommet kan ta 326 liter med alle setene oppe – mens volumet øker til 1.293 liter hvis baksetene legges ned.

Bilene er klare for bestilling – og ventes hos forhandlerne i august.

Ford-B-Max-forfra
Ford-B-Max-forfra

LES OGSÅ: Flerbruksbil til minipris