Hardkjør blir Hushovds OL-resept

Intervalltrening og hardkjør over sju dager i etapperittet i Tour de Pologne er resepten Thor Hushovd (34) har klokkertro på for å oppnå OL-suksess.

Omsider friskmelder grimstadmannen både kropp og hode etter flere måneders famling i blinde. Bare seks etapper ut i Giro d'Italia måtte Hushovd gi etter for en kropp som ikke lystret for en måned og en uke siden.

Flere medisinske utredninger ga svar om lengre tids virussykdom.

Løsningen ble ti dagers fullt treningsstopp og tilbake til blanke ark.

– Jeg føler meg mye bedre på trening nå enn før pausen. Det er helt annerledes og helt åpenbart at jeg trengte avbrekket. Nå er både orket og lysten tilbake, sier Thor Hushovd til NTB.

Går dypt

At Tour de France, NM i Bergen, etapperittet Tour de Suisse og en ukes planlagt sykling i Giro d'Italia gikk fløyten, er akseptert og tilbakelagt. Nå handler det om sesongens uansett største mål: OL i London.

Rittoppkjøringen blir 123 mil over sju etapper i Tour de Pologne fra 10. juli.

– Treningen og oppkjøringen til OL er helt lagt om. Jeg er i gang med å bygge kapasitet gjennom intervalløkter (bakke og spurt) på trening, og i Polen kommer jeg til å kjøre hardt. Ettersom det ikke blir mange ritt før OL, er det viktig at jeg går dypt når mulighetene først byr seg. Siden det vil være lenge siden forrige ritt, vil det også være en sulten syklist som starter i Polen, slår BMC-stjernen fast.

Når Tour de Pologne er overstått, gjenstår kun tolv dager til OL.

Road captain

At «bakgårdsrittet» i Polen blir den tidligere verdensmesterens eneste konkurransevirksomhet mellom sykdomsmarerittet i Giro d'Italia og OL i London 28. juli, mener Hushovd kan slå begge veier.

Tour de France-rytter Edvald Boasson Hagen (25) vil kjøre opp til London-mesterskapet med 562 mil – eller 4,5 ganger mer rittdistanse.

– Jeg vet at om jeg gjør den jobben jeg skal på trening og i Polen, vil jeg komme i form til OL, hevder Hushovd.

I OL er Hushovd satt opp som «road captain» i den norske firemannslaget. Det betyr at 2010-verdensmesteren tar avgjørelsene underveis i rittet, men ikke nødvendigvis at det blir Hushovd som får lagkameratenes fulle støtte til slutt.

Både Boasson Hagen og Alexander Kristoff er skarpere avsluttere.

Norge stiller med fire ryttere til fellesstarten i OL: Hushovd, Boasson Hagen, Kristoff og Lars Petter Nordhaug.

Sist gang Thor Hushovd vant et sykkelritt var i Tour of Britain forrige sesong. Når Tour de Pologne drar i gang 10. juli, er det nøyaktig 300 dager siden forrige triumf. (©NTB)