Björn Bergmann Sigurdarson sørget for tre poeng til Lillestrøm og trener Magnus Haglund mot Sogndal. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Björn Bergmann Sigurdarson sørget for tre poeng til Lillestrøm og trener Magnus Haglund mot Sogndal. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

LSK stengte pressen ute: – Tyder på at de har respekt for oss

Lillestrøms forberedelser til cupkampen mot nabo Ull/Kisa går bak lukkede dører.

Lillestrøm/Bergen (TV 2): Verken presse eller publikum får tilgang til dagens treningsøkt i LSK-hallen. På sine hjemmesider bekrefter klubben at de siste forberedelsene til kampen mot Adeccoliga-laget Ull/Kisa i cupen på onsdag vil være lukket for presse og publikum.

LSK trente tirsdag inne i Lillestrøm-hallen, som har kunstgress. Romerikingene har hatt en tung første del av sesongen. Kanarifuglene ligger på 14.-plass i eliteserien med magre elleve poeng på tolv kamper.

– Vi visste at det kom til å bli mye støy når vi var tilbake på trening, blant annet i forbindelse med Björn Bergmann Sigurdarson-saken. Vi ville at overgangen skulle være så «lugn» og rolig som mulig, sier Magnus Haglund til tv2.no om den stengte treningen.

Lillestrøm-trener Magnus Haglund henter
  landsmennene Johan Andersson og Jesper Westerberg til Åråsen. (Foto:
  Solum, Stian Lysberg/Scanpix)
Lillestrøm-trener Magnus Haglund henter landsmennene Johan Andersson og Jesper Westerberg til Åråsen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)

Mandag bekreftet LSK at klubben har akseptert et bud fra Wolverhampton på spissen Björn Bergmann Sigurdarson. Islendingen har scoret sju mål i serien denne sesongen. Hvis han blir enig med Wolves, forlater han Lillestrøm 13. juli.

Mens LSK har slitt i eliteserien år, har Ull/Kisa imponert stort i 1. divisjon. Det nyopprykkete laget, som trenes av Arne Erlandsen, topper tabellen etter åtte seirer og to tap.

Trener Haglund mener kunstgresset i hallen er noe av grunnen til dagens innetrening.

Respekt for motstandereren
– Vi har respekt for alle motstandere, og det er et bra lag vi møter. Kunstgresset inne i hallen er litt bedre, men litt eldre enn det vi skal møte Ull/Kisa på, sier Haglund.

– Takler dere ikke presset?

– Vi har press hele tiden, men når vi er et lag i den øverste divisjonen i Norge så hadde det vært merkelig om vi ikke opplevde press, sier Haglund.

– Spiller Björn Bergmann Sigurdarson kampen?

– Han er med i troppen, noe mer kan vi ikke si. Men han er i fin form, svarer LSK-treneren.

Arne Erlandsen er trener for Ullensaker/Kisa,
  og i dag bør det bli tre nye poeng for laget hans (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Arne Erlandsen er trener for Ullensaker/Kisa, og i dag bør det bli tre nye poeng for laget hans (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

– De frykter oss
Ull/Kisa-trener Arne Erlandsen tror LSK er nervøse foran onsdagens cupkamp.

– At de stenger treningen tyder på at de har respekt for oss. Vi har spilt mot dem to ganger før, og har én uavgjort og én seier. LSK tar med rette sine forhåndsregler, sier Erlandsen til TV 2 Sporten.

Og slår fast:

– Det har skjedd større bomber før enn at Ull/Kisa slår LSK. Dette kan med rette kalles slaget om Romerrike og dette blir vår cupfinale, sier han.

– Blir ikke medalje
Erlandsen har selv en fortid i Lillestrøm, både som spiller og trener i en årrekke.

– Jeg trodde helt ærlig at LSK kom til å kjempe om medalje denne sesongen, men nå ser det ut som det verken blir glede i serien eller cupen, sier Erlandsen med et smil.

LSK-stopper Frode Kippe mener det var riktig å stenge treningen dagen før kampen.

– Dette blir jo et lokalderby med mye trøkk og det var sånn sett greit å stenge treningen slik at Erlandsen ikke får helt oversikt over hva vi driver med, sier han.