Woods degradert, boksing mest lønnsomt

Boksing er igjen den mest lønnsomme idretten i verden. Golferen Tiger Woods er degradert fra inntektstoppen, mens bokseren Floyd Mayweather er på topp.

Bokserne Floyd Mayweather og Manny Pacquiao topper magasinet Forbes' liste over høyest inntekt innen idretten. Mayweather slo inn 527,4 millioner kroner (85 millioner dollar) i løpet av de to kampene sine i fjor. For tiden soner han en tre måneder lang dom for å ha overtrådt en husarrest etter et husbråk i Las Vegas.

Det er ventet at han skal i ringen igjen i løpet av året, men det blir ikke mot det filippinske bokseikonet Pacquiao – en storkamp bokseverden har ventet på i flere år.

Pacquiao er nummer to på listen med 384,7 millioner kroner, men han tapte nylig overraskende for ubeseirede Tim Bradley, og det er ventet returkamp i november.

Golflegenden Tiger Woods har toppet denne pengelisten siden 2001. Men de siste årene har ikke Woods, som også har slitt på hjemmebane med husbråk, skilsmisser og sviktende form, tjent like mye som i glansdagene.

Likevel kunne Woods i fjor putte 368,5 millioner kroner. Det var 99,2 millioner kroner mindre enn året før og bare halvparten av hva han hadde i toppåret 2009.

Basketballstjernen LeBron James holder fjerdeplassen med 328,8 millioner kroner, mens det sveitsiske tennisesset Roger Federer følger like etter med 327 millioner.

Fotball er også lønnsomt. Briten David Beckham lever en lukrativ tilværelse i USA og kan putte 285,4 millioner kroner inn på kontoen. Høyest årslønn har imidlertid Cristiano Ronaldo. Real Madrids portugisiske stjerne følger nærmest Beckham på Forbes' liste med 263,7 millioner, men 124 millioner av dem kommer som ren lønn fra klubben.

Amerikansk fotball er representert med 30 utøvere blant topp 100. Høyest oppe er quarterbacken Peyton Manning, som med 263 millioner er nummer ti på listen.

Verdens raskeste mann, Usain Bolt, er «bare» nummer 63 på listen med sine 126 millioner.

Bare to kvinner er kommet med på listen. Man må helt ned på 26.-plass for å finne den russiske tennisstjernen Maria Sjarapova. Verdenseneren, som nylig vant Roland-Garros-turneringen, tjente 173,1 millioner, mens fjorårsvinner kinesiske Li Na er nummer 81 med 114,1 millioner.

Ingen nordmenn er med på listen.

Inntektstoppen:

1) Floyd Mayweather, USA (boksing) 85 millioner dollar

2) Manny Pacquiao, Filippinene (boksing) 62

3) Tiger Woods, USA (golf) 59,4

4) LeBron James, USA (basketball) 53

5) Roger Federer, Sveits (tennis) 52,7

6) Kobe Bryant, USA (basketball) 52,3

7) Phil Mickelson, USA (golf) 47,8

8) David Beckham, Storbritannia (fotball) 46

9) Cristiano Ronaldo, Portugal (fotball) 42,5

10) Peyton Manning, USA (am. fotball) 42,4.

Dollarkurs: 6,20.

Kilde: Forbes. (©NTB)