Åge Hareide på plass i Helsingborg. Her sammen med Thomas Sørum og Ardian Gashi.
Åge Hareide på plass i Helsingborg. Her sammen med Thomas Sørum og Ardian Gashi.

Her er Hareide på plass i Helsingborg

På godt «svorsk» forteller en forventningsfull Åge Hareide om hvordan det er å vende tilbake til den svenske klubben.

Åge Hareide er opprømt over å være tilbake på gamle trakter, og gleder seg til å lede Helsingborg 13 år etter at han forlot den svenske klubben.

– Det er faktisk veldig kult. Det var gøy å komme tilbake, og det var en spesiell følelse å komme inn på Olympia etter å ha vært borte i mange år, sier Åge Hareide.

Se intervjuet med Åge Hareide i videovinduet over.

Hareide fikk som kjent sparken i Viking etter skuffende resultater, men var ikke arbeidsledig lenge. Bare dager etter at den rutinerte treneren var ferdig i Stavanger-klubben, ble det kjent at han tar over sin tidligere klubb i Allsvenskan – i første omgang ut sesongen.

Les også: Hareide ferdig i Viking med umiddelbar virkning

Hareide trente Helsingborg i 1998 og 1999, og ledet klubben til seriegull.

Champions League-kvalik til høsten
– De som har vært her før meg har gjort en fantastisk jobb med laget, med både gull i serie, cup og supercup. De har vunnet alt. Men i fotball er det slik at du alltid kan bli bedre på noe, og de tingene må vi finne – spesielt før Champions League-kvaliken, sier Hareide.

Til høsten skal nemlig Helsingborg ut i kvalifisering til Champions League. Mens i inneværende sesong ligger laget på 5. plass etter 12 runder.

Tre nordmenn i troppen
I Helsingborg blir Hareide sjef for tidligere Haugesund-spiss, Thomas Sørum. Hareide har stor tro på den målfarlige, norske spissen.

– Han var meget, meget god da han var i Norge. Han har potensial til å score mange mål. Det handler om trening og selvtillit, sier Hareide.

Sørum er ikke den eneste nordmannen Åge Hareide blir sjef for i den svenske klubben. Ardian Gashi og Erlend Hanstveit er begge sentrale for Helsingborg.