Mario Balotelli (Foto: Jon Super/Ap)
Mario Balotelli (Foto: Jon Super/Ap)

Her får Balotelli munnkurv fra lagkameraten for trenerrefs

Leonardo Bonucci måtte gå fysisk til verks da innbytter «Super Mario» prøvde å rope til treneren etter superscoringen mot Irland.

Italia-Irland 2-0Se høydepunktene i videovinduet øverst


Fire mål, to uavgjorte kamper og én seier var det som skulle til for Italia for å ta seg til kvartfinale i EM, som gruppetoer bak Spania.

Cesare Prandellis mannskap gjorde ikke mer enn de trengte for å karre til seg tre poeng i mandagens avgjørende kamp mot Irland, der Antonio Cassanos heading ti minutter før pause og inbytter Mario Balotellis flotte volley like før full tid, ble tungene på vektskålen.

Dårlig start
«Azzurri» åpnet svært famlende i Poznan, og spesielt viktige Andrea Pirlo så ut som om han var preget av stundens alvor, for den normalt svært så pasningssikre veteranen slurvet fælt de første 20 minuttene.

Irland hang lenge godt med i oppgjøret, men etter hvert var det bare på tribunen at irene hadde overtaket.

Lurte Given
Først da vi hadde passert halvtimen fikk Italia opp dampen, og den første virkelig store muligheten var det Udinese-spissen Antonio Di Natale som stod for.

34-åringen ble spilt alene gjennom mot en utrusende Irland-keeper Shay Given, men da Di Natale rundet målvakten ble vinkelen for spiss, og avslutningen ble reddet av en forsvarer før den nådde streken.

Luftbaronen Cassano
Like etterpå var det duket for en ny farlig avslutning. Antonio Cassano ladet storkanonen fra 20 meter, og selv om avslutningen gikk midt på mål, måtte Shay Given slå ballen til corner.

Denne manøveren skulle vise seg å få stor betydning for utfallet av kampen, for på hjørnesparket dukket Cassano opp på fremste stolpe og stanget ballen i mål i lengste hjørne, der Damien Duff ikke klarte å klarere ballen fra sin posisjon ved stolpen.

Utvist ire
Resten av kampen gikk for seg uten de helt store sjansene, men både Cassano og Di Natale hadde gode muligheter til å doble ledelsen, uten å lykkes.

Irland fikk en av sine bedre avslutninger på et sugende frispark fra Keith Andrews ti minutter før slutt, men Buffon lot seg ikke overliste.

Samme Andrews ble utvist tre minutter før slutt etter å ha mottatt sitt andre gule kort, og svarte med å sparke ballen opp på tribunen.

Balotellis første
Like før full tid scoret Italia på corner for andre gang i kampen, og denne gangen var det innbytter Mario Balotelli som sørget for jubel.

City-spissen holdt unna oppasser John O'Shea da ballen kom svevende gjennom lufta, og i halvveis liggende posisjon knallet han ballen i mål på volley fra fem meter.

Fikk munnkurv
Kontroversielle Balotelli var i ferd med å feire scoringen med en ytring med ukjent innhold, tilsynelatende rettet mot trener Prandelli, da lagkamerat Leonardo Bonucci kom stormende til for å legge håndflaten over munnen hans.

Det så ut til å stagge taletrengtheten til 21-åringen, som kostet på seg et lite smil da han sprang mot midtstreken.

TV 2 Play: Se scoringen, feiringen og munnkurven her

– Ville havnet i kjempetrøbbel
TV 2s gjesteekspert Phil Thompson mener Balotelli kan prise seg lykkelig over at Bonucci kom til unnsetning.

– Han kom på sent, og han var ikke fornøyd. Han var heldig med at lagkameraten stoppet ham, for han rettet sin verbale misnøye mot Prandelli. Han ville havnet i kjempetrøbbel, sier Thompson.

Som mener at Balotelli bør være førstevalget for Italia.

– Det var et glimrende mål, og det var godt for ham å få det. Jeg var overrasket over at Di Natale og Cassano startet, for jeg mener Balotelli er bedre enn dem, sier Phil Thompson.

– Må skjønne at han skal hjelpe lagkameratene
På pressekonferansen etter kampen ville ikke treneren avsløre hva han tenker om spissituasjonen.

– Jeg tenker ikke på det for øyeblikket. De neste to dagene skal jeg bare konsentrere meg om å å få alle i stand til å spille neste kamp, sa Cesare Prandelli.

Om Mario Balotelli hadde han følgende å si:

– Du må ha den innstillingen at du ikke spiller for deg selv. Du må skjønne at du er en del av en tropp du skal hjelpe. Mario må vite at han ikke er her for å løse et problem. Han skal bare hjelpe lagkameratene sine, og det gjorde han. Det vil jeg gratulere ham med.

Bekymringsverdig utvikling
Irene viste nok en gang at de ikke har de nødvendige ferdighetene til å avgjøre kamper på dette nivået, men skal også ha ros for at de ga Italia kamp om poengene, med helhjertet innsats mot et lag som egentlig bare har spilt dårligere og dårligere siden åpningskampen mot Spania.

Sistnevnte moment bør være bekymringsverdig for Italia-sjef Cesare Prandelli, for i kvartfinalen ligger det an til et møte med enten Frankrike eller England.


Lagoppstilling Italia (4-1-3-2):
G. Buffon - I. Abate, A. Barzagli, G. Chiellini, F. Balzaretti - A. Pirlo - C. Marchisio, Thiago Motta, D. De Rossi - A. Di Natale, A. Cassano

Lagoppstilling Irland (4-4-2):
S. Given - J. O'Shea, R. Dunne, S. St. Ledger, S. Ward - A. McGeady, G. Whelan, K. Andrews, D. Duff - R. Keane, K. Doyle

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk