Spennende EM-tropp, mener friidrettssjefen

Norge sender 28 utøvere til EM i friidrett i Helsingfors. – Det er en spennende tropp, og målet er å slå innsatsen fra Barcelona-EM for to år siden, sier sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Den gangen klarte Norge ett gull i spyd ved Andreas Thorkildsen. Dessuten klarte 10 utøvere å plassere seg blant de 12 beste. Fem av dem var inne blant de seks beste.

– Jeg mener det må være et greit og realistisk mål å toppe Barcelona-prestasjonene, sier Nilsen, som ikke legger skjul på at han ser fram til mesterskapet i den finske hovedstaden, selv om troppen er noe mindre enn han hadde regnet med.

Dessuten har et par av de beste utøverne ikke prestert helt på topp ennå. Det gjelder Andreas Thorkildsen, som ikke har vist gulltakter i spyd. Heller ikke Christina Vukicevic har fått det til å klaffe på korthekken, men begge mener det er små marginer som gjør at de ikke har prestert bedre til nå i sesongen.

– Noen er ute med skade, og dessuten hadde jeg håpet på å kunne få med stafettlag for både kvinner og menn på 4 x 100 meter, men det gikk ikke. Kvinnelaget har bare ett løp i år, og den tiden de kunne dra med seg fra fjoråret var for dårlig.

Når det gjelder herrelaget mistet de muligheten i åpningsstevnet på Bislett, der de ikke kom til mål. Kluss i første veksling var årsaken, forteller Nilsen.

Han sier også at to utøvere står på venteliste. Det er Steffen Nerdal i slegge og Stine Kufaas i høyde, men Nilsen regner ikke med at de kommer med. Årsaken ligger i at det har vært mange sterke resultater blant de europeiske utøverne den siste tiden.

Folake Akimyemi, som er tatt ut på 100 meter sammen med Ezinne Okparaebo, står også på venteliste på 200 meter, men det samme gjelder for henne. Muligheten til å komme med på denne distansen er liten.

EM i Helsingfors går fra 26. juni til 1. juli.