Frustrert Tufte leter etter OL-formen

Olaf Tufte (36) begynner å få dårlig tid. Seks uker før London-OL er rokongen langt unna toppformen.

Lite har stemt for Nykirke-bonden i 2012-sesongen. I den siste verdenscupregattaen før OL måtte Tufte nøye seg med sjetteplass. At det var første gang han kom til finale i år, var mager trøst.

I London ror han for sin tredje strake OL-triumf i singlesculler, men om han finner formen i tide til London-lekene, er han usikker på.

– Jeg skal innrømme at jeg ikke er helt sikker. Men vi har en plan på at jeg skal være i form da, og den stoler jeg fortsatt på, sier Tufte til NTB.

36-åringen har tidligere vist at han er best når han gjelder. Tufte håper han kan gjøre det igjen.

– Folk har avskrevet meg før, og de må gjerne gjøre det igjen. De får heller skylde meg en flaske vin når de har tatt feil, sier Tufte.

Neste uke reiser han på et to uker langt høydeopphold i Livigno. Siden venter mer trening på Årungen før han slutter seg til de andre norske roerne i Frankrike for å gjøre siste finpuss på formen.

– Jeg skal trene og hvile. Jeg tror ikke det er så mye «hokus pokus» som skal til. Jeg får håpe at kroppen slipper opp igjen. For seks uker siden rodde jeg fortest av alle gutta som var i verdenscupen, men nå ror jeg vesentlig saktere. Det er seks uker igjen til OL, så vi får se, forteller Tufte. (©NTB)