Serbia overtar håndball-EM for kvinner

Serbia kommer til å arrangere håndball-EM for kvinner i desember i år etter at Nederland trakk seg fra arrangøransvaret for noen uker siden.

11 nasjoner meldte sin interesse for å overta som arrangør, og Norge var blant dem, men Det europeiske håndballforbundet (EHF) valgte altså å gi serberne tillit. Det er også bestemt at mesterskapet går fra 4. til 16. desember.

Mesterskapet kommer til å bli spilt i Beograd, Nis, Vrsac og Novi Sad, altså i de samme arenaene der mennene spilte sitt EM i januar i år.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi skal vende tilbake til Serbia i desember for et nytt mesterskapet. Det er helt klart at det serbiske forbundet gjorde en glimrende jobb med å arrangere mennenes EM for et halvt år siden, og jeg er overbevist om at kvinne-EM om et halvt år kommer til å bli en ny suksess, sier EHF-president Tor Lian i en kommentar.

Han legger til at det ikke var lett å velge arrangør på grunn av den store interessen fra totalt 11 av medlemslandene.

Det er også klart at Island har overtatt den plassen Nederland skulle hatt som vertsnasjon, og ved siden av Island er følgende lag klare for EM-turneringen i desember: Tyskland, Ungarn, Romania, Serbia, Montenegro, Russland, Frankrike, Makedonia, Sverige, Tsjekkia, Kroatia, Danmark, Ukraina, Spania og Norge.

Det er det norske laget som er regjerende europamester. (©NTB)