Schleck
Schleck

Storebror Schleck: – Vil ikke være Tour de France-kaptein

Fränk Schleck mener han ikke vil klare å prestere på toppnivå i Tour de France.

Fränk Schleck har lagt en trøblete vårsesong bak seg. En skade på danske Jakob Fuglsang gjorde at Schleck måtte reise til Giro d'Italia på kort varsel i mai. Han pådro seg en skulderskade på den 11. etappen, og valgte å bryte rittet på den 15. etappen.

Det var flere, deriblant sportsdirektør Johan Bruyneel, som stilte spørsmål ved 32-åringens motivasjon. Siden Giroen har Schleck tydelig tatt seg selv i nakken. I Sveits rundt, som ble avsluttet søndag ettermiddag, havnet Schleck på annenplass sammenlagt.

LES: Rui Costa holdt unna og vant Sveits rundt

Vil ikke være leder
Det er gode nyheter for RadioShack-Nissan-Trek. Laget har hatt en forferdelig sesong så langt. Det toppet seg da Andy Schleck pådro seg et bekkenbrudd i Critérium du Dauphiné. Uten lillebror Schleck er det ventet at Fränk blir lagets kaptein i Touren, men det har han ingen planer om.

– Jeg ønsker ikke å være leder. Jeg kan ikke fortsette å prestere på toppnivå, sier Schleck til Het Nieuwsblad.

LES: Andy Schleck mister Tour de France
LES: – RadioShack kan bli utestengt fra Touren

Han mener Alberto Contador i fjor viste at det ikke er mulig å være i toppform i både Giroen og Touren.

– I fjor vant han Giroen. Det betalte han prisen for i Touren. Han var ikke sterk nok. Og da kjørte han ingen ritt mellom Giroen og Touren slik jeg har gjort, sier Schleck.

– Helt urealistisk
Sportsdirektør Kim Andersen er enig med luxembourgeren.

– Jeg har selvfølgelig hørt spekulasjonene om at Fränk, med tanke på den formen har er i nå, kan kjempe om seieren i Tour de France. Men å ha forhåpninger om det er etter min mening helt urealistisk, sier Andersen til Politiken.

– Man skal huske at Fränk har konkurrert på et høyt nivå siden Giroen startet i begynnelsen av mai. Det er fullstendig urealistisk å tro at han kan hevde seg blant de beste over tre uker i juli, sier Andersen.