Bo_0
Bo_0

Dette treningsopplegget skal gjøre skiskyttergutta til verdens beste

– Skal ikke pushe strikken like hardt, sier Tarjei Bø.

Mindre fysisk trening, og mer overskudd til skytingen, er filosofien til det nye trenerteamet til Espen Nordby Andersen og Roger Grubben. Tarjei Bø er en av de som ser svært positivt på de nye endringene.

Mindre hardkjør
– Hvilke konkrete endringer er blitt gjort?

– Vi trener nok litt mindre fysisk, og pusher kanskje ikke strikken like hardt. Dermed får vi mer overskudd når vi skal gjøre skytejobben. Det tror jeg er viktig, så vi ikke driver og skyter i halvsøvne fordi vi er helt utslitt av den andre treningen, sier Bø som har sin egen plan for å endre på vinterens manglende resultater.

– Det handler om å ha litt mer is i magen rett før sesongstart, og ikke kjøre på like hardt. Samtidig handler det om å få tilbake selvtilliten. Jeg vet jo at jeg kan skyte, men å ha troen på det er viktig, sier 23-åringen.

Les også: Tarjei Bø: – Hele laget er ute å kjøre

– Husk at vi er skiskyttere
Emil Hegle Svendsen leverte der de andre feilet forrige sesong, med VM-sølv og andreplass i verdenscupen. Han mener de må huske at de er skiskyttere – ikke langrennsløpere.

– Men det nye trenerteamet er det blitt mye mer struktur og planer for treningen. Tidligere har vi fokusert for mye på å gå fort i sporet, og for lite på skytinga. Så vi må rett og slett samle laget som et ordentlig skiskytter-team, mener han.

Les også: Tarjei Bø: – Har opplevd medaljens bakside

For det er nettopp helhetsbildet den ferske treneren Nordby Andersen fokuserer på.

– Vi skal bli bedre skiskyttere, enkelt og greit. Analysene viser at det ikke bare er skytingen det skortet på, selv om det var mye fokus på det i media. Faktisk så tror jeg vi har litt å gå på både på langrenn og skyting, og for å få en bedre samhandling har vi valgt å justere litt på høydeoppholdet for å få litt mer trøkk på skytebiten, sier han.