Robben
Robben

Robben og Sneijder innrømmer interne stridigheter

– Vi har ofte snakket om at egoer må settes til side. Det har tydeligvis ikke skjedd, sier Sneijder.

Nederland røk ut av EM med et brak søndag kveld. Null poeng på tre kamper er intet annet enn en gigantisk fiasko for den tapende VM-finalisten fra 2010. Det vet spillerne inderlig godt.

– Alle mann har feilet, sier Arjen Robben til telegraaf.nl.

– Vi må se oss selv i speilet, både individuelt og som lag. Vi er ute, og det er den brutale virkeligheten, fortsetter kantstjernen.

Varmet opp med kapteinsbind
Harmonien råder definitivt ikke i den nederlandske troppen dagen derpå. Allerede etter Danmark-tapet var det tydelig at noe var galt i troppen. At Bert van Marwijk lot svigersønnen Mark van Bommel spille 90 minutter mot Danmark og lot ham starte mot Tyskland falt flere av spillerne tungt for brystet. Nederlandske fotballeksperter mente det var et mytteri under opprulling da Rafael van der Vaart varmet opp med kapteinsbind i pausen i den andre kampen mot Tyskland.

– Det er spillere med store egoer, spillere som ofte tar kommandoen i den nederlandske leiren, sa Øyvind Alsaker til TV 2 SPORT før den avgjørende kampen mot Portgugal.

Han trakk frem Wesley Sneijder og Robin van Persie som eksempler på spillere med stor makt i troppen.

LES: Alsaker: – Sneijder og van Persie har utrolig mye makt
LES: Van der Vaart varmet opp med kapteinsbind

Vraket svigersønnen
Før skjebnekampen mot Portugal valgte Van Marwijk å bukke under for folkekravet om å la van der Vaart og Klaas Jan Huntelaar starte kampen. Svigersønnen van Bommel ble plassert på benken. I tillegg vraket van Marwijk Everton-forsvareren John Heitinga.

– Jeg har spilt nesten alle kamper under van Marwijk, men i går valgte han en annen. Selvfølgelig var jeg skuffet over ikke å få spille, men jeg håpet at vi skulle vinne, sier Heitinga til telegraaf.nl.

LES: Ståle Solbakken: – Nederland - fiasko fra A til Å

Robben mer enn antydet at det har vært betydelige interne stridigheter i troppen i løpet av mesterskapet.

– Men slike ting skal vi holde i garderoben, sier Robben.

Også Wesley Sneidjer innrømmer at det har vært langt fra idyll under EM.

– Atmosfæren i gruppen er annerledes enn for to år siden. Vi har ofte snakket om at egoer må settes til side. Det har tydeligvis ikke skjedd, sier Sneijder.

Vil ha van Marwijk med videre
Det nederlandske fotballforbundet forlenget i desember i fjor kontrakten til Bert van Marwijk til 2016.

– Van Marwijk må fortsette. Jeg har full tillit til ham, sier Heitinga.