FIASKO: Ståle Solbakken mener Arjen Robben, Wesley Sneijder og resten av Nederland er EMs største skuffelse. (Foto: Scanpix/)
FIASKO: Ståle Solbakken mener Arjen Robben, Wesley Sneijder og resten av Nederland er EMs største skuffelse. (Foto: Scanpix/)

Ståle Solbakken: – Nederland - fiasko fra A til Å

Ståle Solbakken er skuffet over Nederland. Og landslagssjefen nekter å snakke om fremtiden.

Nederland var i VM-finalen for to år siden, og etter å ha feid gjennom kvalifiseringen så var de blant de største favorittene før EM.

Men i tur og orden er det blitt tap for Danmark, Tyskland og Portugal.

– Nederland - fiasko fra A til Å. Gikk inn som en av favorittene i EM. Null poeng på tre kamper. De har vel knapt tapt en kamp siden VM-finalen. Jeg tror de har tapt en kamp i kvaliken, mot Sverige, da de allerede var videre. Det ville gitt høye odds før mesterskapet, oppsummerer Ståle Solbakken.

Les også: Se Ronaldo-målene som sendte Nederland hjem som slakt

– Startet bra
I kampen mot Danmark var Nederland klart best, men både mot Tyskland og Portugal tapte de helt fortjent.

Men det så lyst ut da Rafael van der Vaart sendte dem i ledelsen. Men et horribelt tilbakespill av Gregory van der Wiel førte til at Cristiano Ronaldo utlignet til 1-1 og Portugal var tilbake i kampen.

– Jeg synes vi startet bra i dag og scoret etter bare ti minutter. Men etter tilbakespillet til Gregory kom det mye usikkerhet inn i laget, analyserer landslagssjef Bert van Marwijk.

Ajax-backen var ikke den eneste som fikk kritikk av landslagssjefen.

– De spillerne som vanligvis gjør en forskjell for oss, har ikke nådd sitt vanlige nivå av en eller annen grunn, sier han.

Nekter å snakke om fremtiden
Van der Vaart fikk sin første kamp fra start i EM. Han scoret Nederlands mål. Han har ment at han burde fått sjansen tidligere. Nå blir det ikke mer EM-spill for Tottenham-spilleren.

– Vi tapte tre kamper. Vi var dårlige. Vi fortjente ikke å gå videre. Vi hadde mange sjanser, men vi må spille bedre, sier han.

Van Marwijk har fått veldig mye kritikk, både av media og av deler av spillergruppen under mesterskapet.

Det er gått rykter om opprør i troppen, og etter at mesterskapet endte med kjempefiasko, kom selvsagt spørsmålene om hans fremtid. Han kunne imidlertid avkrefte at han har forlenget kontrakten sin til 2014.

– Jeg har signert til 2016. Jeg har akkurat tapt min tredje kamp i turneringen. Dere kan stille meg alle mulige spørsmål, men ikke spør meg om fremtiden min. Men jeg har kontrakt til 2016, ikke 2014, sier en småsnurt van Marwijk.