U23-landslaget ned på jorden

Norges U23-landslag i fotball for kvinner greide ikke å følge opp 4-2-seieren mot Sverige og tapte søndag 1-4 for USA i trenasjonersturneringen i Stjørdal.

– Vi møtte et godt amerikansk lag. Tidvis spilte vi jevnt med dem, men vi ga bort for enkle mål. Vi opplever at kampen var jevnere enn resultatet tilsier, men USA var hakket hvassere enn oss i dag, sa landslagstrener Gøril Kringen til fotball.no.

Tre mål av Andrea Haugstøyl ga Norge storseier over Sverige i den første kampen. USA greide bare uavgjort mot svenskene, men vant turneringen med søndagens seier.

Line Holter utlignet rett etter Sara Hagens ledermål for USA. Defensiv slurv ga to nye baklengsmål rundt halvtimen spilt, satt inn av Amanda da Costa og Morgan Marlborough. Stephani Ochs satte punktum rett før full tid.

– USA hadde veldig god uttelling. Særlig i et kvarters tid i første omgang var de nådeløse og utnyttet missene våre, sa Kringen.

– Vi er fortsatt veldig ustabile med ball. Det må vi jobbe med i treningsarbeidet, fortsatte Kringen, som skrøt av Line Holter på midtbanen.

Tirsdag møter Norge det amerikanske laget igjen i en uoffisiell landskamp.

– Begge lag kommer til å benytte sjansen til å la spillere få erfaring ved å slippe til dem som ikke har spilt så mye, sa Gøril Kringen. (©NTB)