Lemaitre er Frankrikes sprintkonge

Christoph Lemaitre vant søndag 200 meter i det franske mesterskapet. Han løp inn til 20,31 og vant en overlegen seier.

Lørdag vant han 100 meter med 9,94, hjulpet fram av litt for mye vind. Også lørdag vant Lemaitre en overlegen seier. Han beviste nok en gang at han har potensial til å kunne true det jamaicanske sprinthegemoniet.

I tillegg til de to individuelle mesterskapene han vant i helgen, var han også med på vinnerlaget på 4 x 100 meter stafett med klubblaget sitt, og Lemaitre får mye av æren for at Aix-les-Bains gikk til topps på stafetten.

– Jeg er fornøyd, og jeg føler fortsatt at jeg har mye å gå på. Jeg har reserver som skal sette meg i stand til å prestere bedre enn jeg gjorde i Daegu-VM i fjor, sa Lemaitre etter de tre gullmedaljene i det franske mesterskapet. Han ble nummer fire på 100 meter i VM i fjor og klarte bronsen på 200 meter.

– Det er bra å løpe på 20,31 i og med at vi ikke er kommet lenger i sesongen enn midt i juni. Det franske mesterskapet kommer mye tidligere enn normalt, så formen er ikke helt på topp. Men jeg skal love at formen skal være til god til EM i Helsingfors, sa franskmannen.

I EM blir Jaysuma Saidy Ndure en av de største konkurrentene til Lemaitre, men det er ikke til å komme fra at den franske sprinteren er storfavoritt til å vinne gullet på både 100 og 200 meter i Helsingfors. (©NTB)