NEDBRUTT: Rangers kan ha spilt sin siste kamp. (Foto: Craig Halkett/Pa Photos)
NEDBRUTT: Rangers kan ha spilt sin siste kamp. (Foto: Craig Halkett/Pa Photos)

Rangers fjernet fra terminlisten

Den skotske storklubben Rangers kjemper for sin eksistens og er ikke med når terminlisten blir offentliggjort mandag.

Usikkerhet rundt klubbens økonomi gjør at Glasgow-klubben fortsatt ikke er garantert en plass i den skotske eliteserien kommende sesong. Når terminlisten blir lagt fram, er laget erstattet med «klubb 12» i kampoppsettet. Det bekrefter klubben selv på sitt nettsted søndag.

Forrige sesong ble Rangers satt under administrasjon, og dermed automatisk trukket ti poeng, grunnet ubetalt skatt og annen gjeld. Samtidig fikk klubben heller ikke lisens til å delta i europacupene kommende sesong.

Nå kjemper klubben for sin eksistens, og framtiden er høyst usikker. Før helgen ble klubben kjøpt opp av nye eiere. Deres plan er å overføre klubbens ligalisens til et nystiftet selskap, og å komme seg fri fra gjeldsproblemene gjennom å slå det selskapet som nå har lisensens konkurs. Skulle ikke forsøket lykkes, kan klubben bli flyttet nedover i det skotske ligasystemet.

Det er fortsatt ikke klart hvem som tar plassen i toppdivisjonen om Rangers mister sin plass. Dunfermline, som rykket ned forrige sesong, og Dundee, som var best plassert av klubbene som ikke rykket opp, er de to kandidatene. (©NTB)