Bilic ber rasistiske tilhengere holde seg unna

Kroatia-trener Slaven Bilic tar sterkt avstand fra rasistiske oppførsel blant enkelte av lagets tilhengere. Han ber dem holde seg unna landslaget.

Før kroatenes viktige og siste gruppekamp mot Spania i fotball-EM mandag, var Bilic klar i sin tale om rasismesaken som har satt Kroatia i et dårlig lys de siste dagene.

– Det er veldig skuffende å høre enkelte av sine egen supportere oppføre seg på den måten. Jeg liker ikke slike personer, og jeg vil ikke at de skal støtte oss. Vi ønsker dem ikke på stadion. I likhet med alle andre, er også vi sinte på disse dumme personene. Vi må få dem stoppet for alltid, sa Bilic på en pressekonferanse søndag.

Bilic, som var en del av det kroatiske landslaget som tok VM-bronse i 1998, benekter at rasisme er spesielt utbredt i Kroatia.

– Etter min mening er det et problem over hele Europa og i verden generelt. Som en kroat, forelder og en idrettsmann fra et moderne og åpent land, tror jeg ikke Kroatia har et spesielt problem med rasisme. Vi har et tolerant samfunn, forklarte 43-åringen.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har reagert mot Kroatias fotballforbund etter at det ble bekreftet rasistisk hets av Italia-spiss Mario Balotelli i 1-1-kampen torsdag. Etter kampen ble det også funnet en banan på banen. UEFAs disiplinær- og kontrollkomité skal starte behandlingen av saken tirsdag. (©NTB)