Seier til Olsen i tysk mesterskap

Dennis Olsen fra Våler satte konkurrentene på plass i 3. runde av det tyske mesterskapet i gokart og leder nå sin klasse sammenlagt.

Ingen av de 42 førerne kunne matche nordmannen i helgen. Han vant alle innledende heat og begge finalene.

I fjor ble Olsen tysk mester i juniorklassen. I år kjører han i klasse KF1 for de mer erfarne førerne. Helgens runde i Ampfing sør i Tyskland var den tredje av fem runder i mesterskapet.

– Vi fant et godt oppsett på bilen under fredagens trening og var derfor godt forberedt. Det meste har klaffet denne helgen, og jeg er virkelig godt fornøyd over å kunne kommer først i ål hver gang vi var på banen, sa Olsen.

Det tyske mesterskapet er prestisjefylt. Kjente førere som Michael Schumacher, Robert Kubica, Nico Hulkenberg og Sebastian Vettel har vunnet det tidligere.

Forrige helgs EM-runde i Wackersdorf viste også at Olsen er blant verdens beste i gokart. Da vant han to av de innledende heatene. De to løpene ga 11.- og 3.-plass.

Siste EM-runde kjøres i England 18.-22. juli, og Olsen er med i kampen om EM-tittel. Allerede tirsdag reiser unggutten til La Conca i Italia for å kjøre tredje runde i World Series Karting Euroseries. (©NTB)