Nalbandian disket for å skade en linjedommer

David Nalbandians første gressfinale på ti år endte i forferdelse. Argentineren ble disket for å skade en linjedommer.

Marin Cilic fra Kroatia ble utropt til vinner av Queen's Club-turneringen i London selv om Nalbandian ledet finalen 7-6, 3-4.

Nalbandian hadde nettopp tapt serven sin da han i frustrasjon sparket ut mot et reklameskilt. Det sto rett foran linjedommer Andrew McDougall, som brettet opp buksebeinet og avslørte et blodig kutt han fikk da skiltet traff ham.

Spillet ble stoppet, og etter en stund kom ATP-representant Tom Barnes ut på banen for å snakke med dommer Fergus Murphy og Nalbandian. Utfallet ble at den argentinske tennisspilleren ble diskvalifisert for usportslig oppførsel.

Nalbandian, som ofte har hatt problemer med å tøyle temperamentet, gikk av banen mens publikum buet. Han kom tilbake og ba om unnskyldning.

– Jeg vet at jeg gjorde en feil, helt klart, og jeg beklager. Jeg synes svært synd på fyren som ble skadet. Det var ikke meningen, men noen ganger greier man ikke å kontrollere sinnet. Slikt skjer ofte, iallfall med meg, sa han.

Nalbandian mister de om lag 340.000 kronene han ville fått som tapende finalist og de 150 ATP-poengene han hadde spilt seg til i London. Han kan også få en bot fra ATP i tillegg.

– Kanskje er straffen rettferdig, sa Nalbandian, før han antydet at ATP behandler ham strengere enn andre spillere.

Turneringssjef Chris Kermode var lei for at turneringen sluttet slik.

– Det var svært uheldig. Fram til da var finalen utrolig, den beste kampen hele uken, sa han til BBC.

– Nalbandian er veldig lei for det han har gjort. Det var et rent uhell, men vi må følge ATPs regler.

Cilic var i sin første finale på gress og tok dermed den første tittelen. Nalbandian kom til finale både i Queen's Club-turneringen og Wimbledon i 2002. (©NTB)