Crutchlow imponerte da Lorenzo vant

Jorge Lorenzo økte VM-ledelsen med seier i Storbritannias Grand Prix i roadracing, men mest imponerte hjemmefavoritten Cal Crutchlow.

Briten brakk venstre ankel da han veltet under kvalifiseringen lørdag. Han nektet å stå over løpet, forlot sykehussengen og stilte til start bakerst i feltet siden han ikke hadde noen kvalifiseringstid. I mål var han nummer seks.

– De sa på sykehuset at jeg ikke fikk kjøre, men jeg løy litt da jeg kom til banen i dag. Medisinerne i laget mitt gjorde en stor jobb. Nå må jeg gjøre det jeg kan for å bli klar til neste løp, sa en utmattet Crutchlow.

Lorenzo styrte sin Yamaha til seier foran Honda-duoen Casey Stoner og Dani Pedrosa. Sammenlagt er han nå 25 poeng foran fjorårsmester Stoner og 39 foran Pedrosa.

– Seieren var vanskeligere enn det så ut til. Det var vidunderlig å duellere med Casey. Vi har en veldig fin sesong, sa han.

Stoner legger opp etter denne sesongen. Lorenzo ble nylig tilbudt australierens plass i Honda-stallen for neste sesong, men han avslo og skrev i stedet en ny toårskontrakt med Yamaha.

– Motorsykkelen gikk ikke så bra i helgen, og jeg slet under hele løpet, sa Stoner, som så vidt holdt Pedrosa bak seg.

Alvaro Bautista, som overraskende vant kvalifiseringen, endte på fjerdeplass.

Det ble spansk seier i alle klasser på Silverstone søndag. Pol Espargaro innledet dagen med seier i Moto2-klassen, mens Maverick Viñales avsluttet med seier i Moto3. Viñales leder sammenlagt, mens Marc Márquez topper lista i Moto2 etter sin tredjeplass søndag. Det er altså spansk sammenlagtledelse i alle klasser. (©NTB)