Kjetil Borch (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Kjetil Borch (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Dobbeltsculleren viste OL-form og vant i München

Den norske dobbeltsculleren i roing med Nils Jacob Hoff og Kjetil Borch er blitt et glovarmt norsk gullhåp i OL etter seier i verdenscupen i München søndag.

– Disse gutta er det virkelig grunn til å ha forventninger til. Akkurat nå er de verdens beste i dobbeltsculler, og selv om det er jevnt i toppen så er denne båten inne blant de fire-fem som kan gå helt til topps også i OL, sa tidligere sportssjef Kjetil Undset til NTB etter søndagens triumf.

Den norske duoen ledet gjennom hele finalen og seiret et snaut sekund foran Nathan Cohen/Joseph Sullivan fra New Zealand. Eric Knittel og Stephan Krüger fra Tyskland ble nummer tre.

– Hoff og Borch innfridde fullt ut, og de rodde på en veldig unorsk måte i denne finalen. Vanligvis har norske båter tatt det litt forsiktig i starten, men søndag ledet båten vår fra start til mål. De holdt helt inn, slo Undset fast.

Mer å gå på

Den tidligere sportssjefen er ikke i tvil om at den norske dobbeltsculleren har mer å gå på enn den fikk vist i München søndag. Der ble de regjerende verdensmesterne fra New Zealand satt på plass, selv om newzealenderne kom veldig sterkt på slutten.

– De ledet fra start til mål. Båten fra New Zealand kom veldig sterkt mot slutten, særlig på de siste 500-600 meterne, men det holdt likevel ikke for dem. Det ble klar norsk seier, fortalte Undset.

– De aller fleste som kan regnes med i kampen om OL-gullet var med, så innsatsen var veldig solid, og jeg er helt klart av den oppfatningen at disse guttene har mer å gå på.

Nils Jacob Hoff og Kjetil Borch er svært sterke rent fysisk, men nå er de også i ferd med å få skikkelig styrke på innsiden av hodet.

– De gikk offensivt ut og tok ledelsen på en slik måte at de satte regjerende verdensmester New Zealand på plass. Det vitner om at de er blitt voksne også rent mentalt. Nå stoler de på rytmen de har i båten, og det er kanskje forklaringen på at de lyktes nå, mente Undset.

Seier i B-finalen

I lettvekt dobbeltsculler ble det seier til den norske duoen Kristoffer Brun og Are Strandli i B-finalen.

– Dette er en båt som alltid opplever stang-ut, men de har utviklet seg veldig bra teknisk og fysisk. De mangler litt rutine, men dersom de får litt ro i tiden fram mot OL så kan de slå ut i full blomst i London selv om de er i en tøff klasse, kanskje den tøffeste, sa Kjetil Undset til NTB.

– Jeg synes verdenscupregattaen i München har vært ekstremt positiv, ja, bortsett fra innsatsen til Olaf Tufte, da, la Undset til. (©NTB)