Zlatan Ibrahimovic etter at Sverige tapte 2 3 for England og EM eventyret var over. (Foto: DAMIEN MEYER/Afp)
Zlatan Ibrahimovic etter at Sverige tapte 2 3 for England og EM eventyret var over. (Foto: DAMIEN MEYER/Afp)

Forbannet Zlatan fortsetter på landslaget

Svenskene fryktet det verste da Zlatan Ibrahimovic innkalte til pressemøte søndag, to dager etter at Sverige mistet sjansen til avansement i EM.

– Jeg er bare enda mer motivert til å satse videre på landslaget. Jeg er forbannet. Det som har skjedd er slett ikke positivt, men det har den effekten at jeg vil enda mer, sa han.

Så sent som i fjor høst snakket den svenske superstjernen åpent om at han ikke brant like mye for fotballen lenger. Nå har pipen en annen lyd.

– Jeg tror det går i perioder. Noen ganger er man mett, andre ganger ikke mett i det hele tatt. Man søker nye mål hele tiden og vil slå personlige rekorder. Jeg vil bli bedre, fortsette å utvikle meg. Jeg vil oppnå mye mer, og jeg kommer til å satse hardt for å greie det, sa han.

Samtidig legger han ikke skjul på at han er tilfreds med det han har prestert.

– Akkurat nå føler jeg med 100 prosent i spillet mitt. Jeg har følt meg sterk både fysisk og mentalt. Så komplett har jeg aldri vært før, men det hjelper jo ikke når vi ikke vinner kampene, sa han.

Så komplett har jeg aldri vært før, men det hjelper jo ikke når vi ikke vinner kampene.

– Det var slik i Milan også. Jeg vant scoringsligaen (28 mål), slo alle mine personlige rekorder, men fikk ikke oppleve å vinne noe. Jeg vil heller spille litt dårligere selv og vinne.

Spiller for æren

Ibrahimovic lover å spille for æren i siste gruppekamp mot Frankrike.

– Det er bare å kjøre på. Vi skal ha noen poeng med hjem, sa han.

Ibrahimovic sa at det ikke har vært noe tema for ham å gi seg på landslaget.

– Det er klart jeg skal fortsette. Jeg vet hva jeg kan få ut av meg selv, og jeg trives med å spille både for landslag og klubblag.

Les også: Her klikker Zlatan på Hart

Han vil ikke gjøre noe for å overtale dem som trolig slutter på landslaget, Olof Mellberg, Anders Svensson og Christian Wilhelmsson.

– Jeg håper ikke at de gir seg. Det er tre spillere man ikke erstatter på et døgn. Det er fine gutter, men jeg er ikke her for å overtale noen. Man må være motivert og 100 prosent i hodet for å fortsette.

Tror på Hamrén

Ibrahimovic mener som landslagssjef Erik Hamrén at det var små marginer som skilte Sverige fra EM-suksess.

– Vi tok ledelsen i begge kampene. Man kan spille på resultat. Man kan også ha flaks eller uflaks, men jeg tror ikke på det. Det er små detaljer som gjør forskjellen. Vi slapp inn fem mål på to kamper, og det har aldri hendt før, sa han.

Nå spiller vi morsom fotball, men plutselig vil alle tilbake til det gamle. Selv om vi aldri har spilt bedre enn nå.

Ibrahimovic har tro på det Hamrén prøver å bygge.

– Vi må fortsette å utvikle det vi driver med. Før syntes folk vi spilte kjedelig. Nå spiller vi morsom fotball, men plutselig vil alle tilbake til det gamle. Selv om vi aldri har spilt bedre enn nå, mener Ibrahimovic. (©NTB)