Furyk og McDowell i ledelse

Graeme McDowell og Jim Furyk, som begge har vunnet turneringen før, leder US Open i golf før søndagens siste runde i majorturneringen.

Nordirske McDowell fikk sitt store gjennombrudd med US Open-seier i Pebble Beach for to år siden. Nå kan han gjenta bedriften ikke langt unna. Furyk tok sin første, og fortsatt eneste, majortittel i US Open for ni år siden. Da ble turneringen avviklet i Chicago.

Duoen er alene om å være under par etter tre runder på den brutalt vanskelige Olympic Club-banen i San Francisco. To slag bak er svenske Fredrik Jacobson, mens kvartetten Lee Westwood, Ernie Els, Nicolas Colsaerts og Blake Adams jager ett slag bak ham igjen.

Tiger Woods, som var i delt ledelse etter to runder, måtte tåle en 75-runde lørdag og raste nedover på listen. Hans sjanse til å vinne sin første majortittel på fire år krympet betraktelig.

Falt på plass

– Jeg var nervøs før start i dag, men ting falt på plass da jeg kom i gang, sa McDowell, som gikk en sterk 68-runde.

– Det var første gang denne uken jeg nøt en runde. Jeg hadde hodet med meg i dag, sa han.

Furyk delte ledelsen med Woods og David Toms halvveis. En 70-runde gjorde at han fortsatt er i delt ledelse.

– Jeg gjorde noen fysiske feil i dag, og jeg svingte ikke alltid kølla som jeg ville. Mentalt gjorde jeg en god jobb med å planlegge slagene mine, og missene jeg gjorde ble ikke så kostbare, sa Furyk.

Tungt for Tiger

Det var stilt store forventninger til Tiger Woods etter godt spill de to første dagene, men han fikk det ikke til på den spesielt vanskelige første tredelen av banen. De seks første hullene regnes blant de vanskeligste i sporten.

Det ble bogey både på første, tredje og sjette hull, og han feilet igjen da han trengte tre putter på det relativt enkle 8. hullet. Woods er fem slag bak lederne.

– Søndag må jeg bare gjøre en god runde og vente for å se hva som skjer, sa han.

Lee Westwood leverte en sterk 67-runde lørdag og meldte seg på i seierskampen. (©NTB)