Lance Armstrong vet hvordan det føles å sitte i den gule ledertrøyen i Tour de France. (Foto: PIERRE ANDRIEU/AFP)
Lance Armstrong vet hvordan det føles å sitte i den gule ledertrøyen i Tour de France. (Foto: PIERRE ANDRIEU/AFP)

– Armstrong overførte millionbeløp til «dopinglege»

Lance Armstrong overførte ifølge Gazzetta dello Sport 465 000 dollar til den omstridte legen Michele Ferrari for seks år siden.

Det skriver den italienske sportsavisen lørdag. Overføringen, som etter dagens dollarkurs tilsvarer 2,8 millioner kroner, skal være avdekket gjennom dopingetterforskningen igangsatt av stadsadvokaten i Padova.

Roberto Benedetto har de to siste årene ledet en etterforskning av Ferrari, som gjentatte ganger er beskyldt for å ha hjulpet utøvere å dope seg.

Ferrari samarbeidet med Armstrong og US Postal-laget fram til 2004, inntil han ble tiltalt for brudd på antidopinglovgivning. Ferrari ble frikjent i 2006 på grunn av bevismangel.

Nylig innledet USAs antidopingbyrå (USADA) sak mot Armstrong for brudd på antidopingbestemmelsene. Blant annet skal blodprøver gi klare indikasjoner på blodmanipulasjon.

Ifølge USADA finnes det en rekke vitner på at Armstrong og fem andre, blant dem Ferrari og Johan Bruyneel, deltok i en sammensvergelse for dopingformål i tiden 1998 til 2011.

Les også: – RadioShack kan bli utestengt fra Touren

Som følge av anmeldelsen er Armstrong suspendert fra idrettsaktivitet og kan ikke delta i triathlonkonkurranser, som han nå vier seg til.

Lørdag tvitret Armstrong at han tross tre purringer ennå ikke har fått dokumenter fra USADA med hvilke konkrete anklager som er rettet mot ham. (©NTB)