Fem Herlovsen-mål i norsk 11-0-seier

Fem mål av Isabell Herlovsen bidro til norsk kalasseier da kvinnelandslaget i fotball vant 11-0 over Bulgaria i EM-kvalifiseringen i Sarpsborg lørdag.

– Dette var strålende gjennomført. Vi fikk elleve mål, og mange av dem kom etter gode angrep. Innimellom strammet vi litt opp da vi begynte å slakke av i det defensive arbeidet. Vi er godt fornøyd, sa Landsem til TV 2.

Det var ventet norsk overkjøring fra start mot det svakeste laget i gruppe 3. Eli Landsems utvalgte skuffet heller ikke foran eget hjemmepublikum på Sarpsborg stadion.

Herlovsen startet målshowet med å sette 1-0 til Norge etter åtte minutter. LSK-spilleren doblet ledelsen kort tid senere.

Også Maren Mjelde ønsket å vise seg fram lørdag og gjorde det med to scoringer før pause. Arna-Bjørnar-spillerens første ga 3-0 etter 22 minutter, mens det andre lå i nettet like etter at Herlovsen hadde gjort sitt hattrick.

Stoppet ikke opp

Det norske laget roet ikke ned scoringsfesten. Herlovsen ordnet 6-0 til pause, og hun økte umiddelbart igjen i annen omgang med sitt femte mål for dagen.

Bare minuttet senere la Stabæk-spiller Caroline Graham Hansen på til 8-0. Mot slutten kom det ytterligere tre mål til ved Cecilie Pedersen (78.), Mari Knudsen (80.) og et selvmål (83.).

Seieren var Norges tredje strake og lagets største i kvalifiseringen til fotball-EM i Sverige neste sommer.

– Strålende

Etter kampen var landslagssjef Eli Landsem tydelig fornøyd med det spillerne hennes hadde levert på banen.

– Flere gjorde det bra i en godt gjennomført kamp. Vi hadde en debutant i Mari Knudsen som jeg synes gjorde det glimrende. I tillegg gjorde jo Isabell fem mål, men her var det mange som leverte, sa hun videre.

Etter en trå start på kvalifiseringen med to tap i fjor høst, har Landsems lag løftet seg godt. Med tre kamper igjen (alle hjemme), står Norge med 15 poeng. Island topper med 16 etter lørdagens 3-0-seier over Ungarn. Belgia har 14.

Norge møter Nord-Irland i Sarpsborg onsdag. I september kommer Belgia og Island til Sarpsborg stadion med tre dagers mellomrom, og med full poengpott vil EM-billetten være sikret for Landsems lag.

Blir Norge nummer to i gruppen, får laget en ny sjanse i omspill. (©NTB)