UEFA-toppenes lønninger holdes hemmelig

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) forvalter milliardverdier, men nekter likevel å opplyse hva topplederne får i lønn i organisasjonen.

Finansavisen.no skriver at UEFA bare de siste fire årene har omsatt for 41,62 milliarder kroner. Årets EM i Polen og Ukraina vil alene generere 9,6 milliarder kroner i omsetning.

Men ingen vet hva president Michel Platini og generalsekretær Gianni Infantino tjener.

– I UEFA oppgir vi ikke lønningene til våre representanter eller ansatte ut fra privatmessige hensyn. Det var svaret Finansavisen fikk fra informasjonsavdelingen i Det europeiske fotballforbundet. Det fremgår heller ikke av årsrapporten hva lederne tjener, men personalkostnadene beløp seg til 422,3 millioner kroner fordelt på 318 årsverk i 2011.

– Jeg skulle ønske UEFA informerte om lønningene, men her føler de sikkert lovgivningen i Sveits, hvor man ikke er så åpen om dette. I Norge kommer jo inntektene fram gjennom årsrapportene og ligningslistene, sier Yngve Hallén, presidenten i Norges Fotballforbund i en kommentar.

Selv tjente han 910.000 kroner som arbeidende fotballpresident i 2011, mens generalsekretær Kjetil Siem har en inntekt på vel to millioner kroner i året, skriver finansavisen.no. (©NTB)