Holly Holm tilbake på toppen med poengseier

Holly Holm er tilbake på toppen som verdens beste kvinnelige bokser etter klar poengseier over franske Anne Sophie Mathis fredag.

Alle dommerne hadde Holm som vinner med poengsifrene 99-91, 97-93 og 96-94. Kampen som gikk over ti runder, ble bokset på Route 66 Casino Hotel, og de 2800 tilskuerne var svært fornøyd med innsatsen til yndlingen Holm.

Dermed klarte Holly Holm å gjenerobre IBA-tittelen i weltervekt, som hun tapte til nettopp Mathis, da hun ble slått knockout av den franske jenta 2. desember i fjor. Den kampen ble avgjort i sjuende runde.

I den første kampen angrep Holm hardtslående Mathis. Hun fikk betale en dyr pris for det. I kampen fredag utnyttet hun den gode fotarbeidet og beveget seg kattemykt i ringen, samtidig som hun traff Mathis med raske slag hele tiden.

– Om kampen ble god eller ikke hadde liten betydning for meg. Denne kampen ville jeg bare vinne. Derfor la jeg opp en taktikk som skulle sikre seieren. Jeg angrep henne ikke som i den første kampen, for slik jeg bokset da fikk Mathis sjansen til å kontre mot meg. Den sjansen fikk hun ikke nå, sa Holm til ABOjournal.com.

Forsiktig start

Kampen fikk en forsiktig start. De to bokserne følte litt på hverandre i begynnelsen, men det viste seg fort at den både høyere og sterkere Mathis ikke klarte å gå noe godt grep på Holly Holm.

Allerede fra slutten av annen runde tok Holm kontroll i kampen, men Mathis var hele tiden og traff med harde kroppsstøt.

Den franske jenta traff godt i femte runde, men selv om Holm klarte å svare, skriver lokalavisen at Holm virket noe rystet i denne runden. Det viser at hun i aller høyeste grad er sårbar.

Brækhus neste?

Hva som skjer med Cecilia Brækhus' neste kamp, som er planlagt til 22. september i Danmark, er noe uvisst, men mye tyder på at hun kommer til å møte Anne Sophie Mathis som planlagt, dersom ikke team Sauerland satser på VM-tittelen i International Boxing Federation (IBF). Det er den eneste tittelen Brækhus ikke har, og hun har flere ganger gitt uttrykk for at det er en tittel hun ønsker seg veldig.

Det er sørafrikanske Noni Tenge som har den tittelen.

En kamp mot Holly Holm virker i øyeblikket ikke å være særlig aktuell, men Holm-manager Lenny Fresquez skal ha sagt at dersom det kommer nok penger på bordet, så er Brækhus en svært aktuell motstander.

Hvilke planer Holly Holm har for den videre boksekarrieren sin har hun ikke sagt noe om.

Cecilia Brækhus er for tiden på ferie i USA, men planlegger å starte treningen igjen hjemme i Berlin i løpet av en drøy uke. (©NTB)