Cancellara temposlått igjen

Den sveitsiske tempokongen Fabian Cancellara fikk for annen gang bank på en tempoetappe i Tour de Suisse. Svenske Fredrik Kessiakoff vant fredag.

Den svenske Astana-rytteren var raskest av samtlige etter 34,3 kilometer med solokjøring. Cancellara ble slått med to sekunder.

Sist helg ble Cancellara overraskende slått av Peter Sagan på den korte tempoetappen som innledet rittet.

Like glad som svensken var mannen i ledertrøya, portugisiske Rui Costa. Movistar-rytteren gjorde det langt bedre enn ventet på tempoetappen og fikk 8.-plass 41 sekunder bak vinneren. Ikke bare forsvarte han ledelsen, han økte den til 50 sekunder foran toer Roman Kreuziger.

25-åringen seiler opp som en het kandidat til å stå igjen som sammenlagtvinner søndag.

Robert Gesink fra Nederland overbeviste også på tempoetappen med femteplass og viste gryende Tour de France-form. Med sin styrke i fjellene blir han vond å hanskes med når han også får det til i tempo. Sammenlagt er han nummer tre, 55 sekunder bak lederen.

Fränk Schleck fra Luxembourg gjorde en sterkere tempoetappe enn vanlig og henger med i sammenlagtstriden. Han er på femteplass, ett minutt og fire sekunder bak lederen.

Det er flere fjelloverganger på de to siste etappene, så intet er avgjort ennå.

Lars Petter Nordhaug, som er eneste nordmann i rittet, ble nummer 106 på etappen. Han endte vel fire og et halvt minutt bak vinneren. (©NTB)