Fortuna Ålesund trener Magne Elde. (Foto: FORTUNA ÅLESUND/)
Fortuna Ålesund trener Magne Elde. (Foto: FORTUNA ÅLESUND/)

Utestengt etter hets mot kvinnelig dommer

Fortuna Ålesund-trener Magne Elde i hardt vær etter å kontroversielle uttalelser.

Trener for førstedivisjonslaget Fortuna Ålesund, Magne Elde, har blitt ilagt total fem kampers karantene av Norges fotballforbund (NFF) for dårlig oppførsel i en kamp mot Gran Bodø 10. juni i år. Det skriver NFF i en pressemelding.

– Jeg er drittlei kvinnelige fotballdommere
Elde har fått tre kampers karantene for å ha fortsatt å lede laget fra tribunen etter å ha blitt bortvist fra plassen ved sidelinjen. To ytterligere kamper har blitt lagt til dommen for uttalelser gitt til Sunnmørsposten i etterkant av kampen:

«Og etter kampen, der Grand Bodø slo Fortuna 3-1, kom han med hardt skyts mot de kvinnelige dommerne i damenes 1. divisjon.
– Jeg er så drittlei kvinnelige fotballdommere som ikke tør ta tøffe avgjørelser. I dag skulle Grand ha hatt to røde kort, de fikk ikke gult engang, sa en oppgitt Elde til Sunnmørsposten.
Han mener at mannlige dommere klart er å foretrekke også i damekampene.
– Da er det aldri noe problem, mener han.»

Magne Elde. (Foto: FORTUNA ÅLESUND/)
Magne Elde. (Foto: FORTUNA ÅLESUND/)

Videre presiserer NFF i pressemeldingen at trenerens uttalelser er diskriminerene «fordi de ikke bare uttrykker at det er kampens dommer som ikke tør å ta tøffe avgjørelse, men at dette er noe som gjelder kvinnelige dommere generelt».

– Har ikke vært heldig med uttalelser før
Da tv2.no kom i kontakt med Elde fredag, ville han ikke uttale seg for mye om dommen på fem kampers karantene.

– Jeg vet ikke om jeg vil uttale meg på stående fot. Som du forstår så har jeg ikke vært så heldig med uttalelser før, sier Elde, som nå vil snakke med folk i klubben før han sier noe mer.

– Jeg ønsker ikke å si noe som kan tolkes den ene eller andre veien. Jeg må diskutere med folk i klubben før jeg sier noe mer.

Karantene til Elde sones i Fortuna Ålesunds kommende fem seriekamper.