Brovold i hardtrening mot OL

Treningsøkter like lange som arbeidsdager må til for at Tore Brovold (42) skal klare å ta en ny OL-medalje.

På veien mot lekene i London i sommer har han lagt ned et betydelig antall treningstimer på skytebanen.

– Jeg skyter mellom 30.000 og 35.000 skudd på ett år, men jeg har aldri hatt mål om å skyte mest mulig. Jeg prøver å gjøre det jeg skal på de treningene jeg har mulighet til å skyte. Nå har jeg vel 3-4 timer med daglig skytetrening. Det blir 400 skudd, sier Brovold til NTB.

Men en treningsdag består ikke bare av skyting. Gode forberedelser, analyse og mental trening er også viktig for sølvvinneren fra Beijing-OL.

– Det er enkelte perioder opp mot stevner der jeg trener mer. I tillegg til de fire timene med skyting har jeg mental trening. Først bruker jeg 1,5-2 timer på hva jeg skal gjøre på en trening, og etterpå bruker jeg det samme for å analysere hva jeg har gjort. Så det blir ikke bare de fire timene med skyting, men også fire timer med analyse og mentale forberedelser.

EM-skuffelse

Tredjeplassen fra prøve-OL har vært hans beste prestasjon i 2012. I EM måtte han nøye seg med niendeplass. Brovold stresser ikke selv om resultatene har variert så langt i år.

– Er du inne blant de ti beste, er du i riktig område. Jeg ønsker jo alltid å skyte alle duene, sier Brovold.

I slutten av juni skal han delta i et stevne i Tsjekkia. Det blir siste test mot konkurrentene før OL. Så venter to økter om dagen i to perioder før han skal i aksjon i London 30. juli (innledende skyting). Finalen skytes dagen etter.

Kritisk til OL-bane

Stange-mannen er spent på om forholdene vil bli utslagsgivende i London-lekene. Etter prøve-OL var Brovold kritisk til banen ved The Royal Artillery Barracks.

Et stort nett som skal fange opp hagl, gjør det til tider vanskelig å se lerduene.

– De har gjerdet inn hele banen med et 25 meter høyt nett. Der inne er det litt turbulens, og vi så en del artige duer da vi var der under prøve-OL. Nettet gjør det litt vanskelig. Ved enkelte lysforhold er det tett, og du ser duen godt, men det kan endre seg. Hvis det er hvite skyer, er det nesten gjennomsiktig. Det er veldig rart.

– Men dette er noe jeg er klar over, og jeg legger opp treningen slik at jeg ikke skal være avhengig av å se så godt. Jeg pleier å skyte på baner som har en vanskelig bakgrunn, og da må jeg fokusere kun på duen, forteller Brovold. (©NTB)