Alexander Kristoff. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Alexander Kristoff. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Kristoff utelukker Tour de France-deltakelse

Alexander Kristoff knuser drømmen til de som håper at han blir den andre nordmannen i årets Tour de France.

– Jeg ville visst det nå dersom jeg skulle sykle Tour de France, sier han til TV 2.

24-åringen hevder han ikke tar det så tungt.

– Akkurat nå er det greit. Jeg er ikke superklar for tre nye uker på landeveien. Det holder med en Grand Tour i løpet av en sesong, mener Kristoff – som fullførte Giro d’Italia på imponerende vis i mai.

Bare Boasson igjen
Dermed blir sannsynligvis Edvald Boasson Hagen den eneste nordmannen på de franske landeveier i sommer.

– Jeg har lyst til å delta i Tour de France en gang, og håper å få muligheten igjen neste år, sier Kristoff.

Det var dopingdommen på lagkameraten og spurtkollegaen Denis Galimzianov som åpnet for spekulasjonene om Kristoff og touren. Men Katjusja – som i hovedsak satser på sammendraget med Denis Mensjov – kjører for Oscar Freire i spurtene.

Les også: Schleck om Tour-forfallet: – Nå blir Vuelta a Espana og VM målet

Reserve
– Det eneste som kan endre på bildet er skader og sykdom, sier Kristoff – som er reserve og i stedet skal sykle Polen Rundt sammen med en annen kjenning, Thor Hushovd.

Thor Hushovd og Alexander Kristoff før starten på andre etappe av Giro d'Italia i danske Herning. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Thor Hushovd og Alexander Kristoff før starten på andre etappe av Giro d'Italia i danske Herning. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Akkurat nå er han hjemme i Stavanger og lader opp til NM neste helg. Etter en sykdomsperiode i bakkant av Giro d’Italia er han nå inne i en god treningsperiode.

Les også:Hushovd til TV 2: – Karrierens største nedtur

Selv om det ikke blir Tour de France på Kristoff, blir sommeren likevel begivenhetsrik. I slutten av juli sykler han fellesstarten i OL sammen med Edvald Boasson Hagen, Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug.

– Vi stiller et bra lag og har fire ryttere som alle kan gjøre det bra. Vi må ha mål om å ta medalje, og så får vi se hvem av oss det blir, sier Kristoff – som føler at løypa i London passer ham godt.