Carhenge   en tro kopi av Stonehenge, men som er laget av biler.
Carhenge en tro kopi av Stonehenge, men som er laget av biler.

Carhenge – Kunst eller galskap?

Jim begravde 40 amerikanske biler for å gjenskape Stonehenge.

Stonehenge er et forhistorisk monument i Wiltshire, som ligger i England. Det består av en sirkelformet steinsetting av gigantisk store steiner. Den ble sannsynligvis reist mellom 2500 f.Kr. og 2000-tallet f.Kr.

Byggverket er både fascinerende og myteomspunnet.

Gjenskapt med biler

Del med Facebook-vennene dine

Den amerikanske skulptøren Jim Reinders ble tydeligvis også fascinert. Ikke mindre enn at han bestemte seg for å gjenskape det hele autentisk hjemme i Nebraska, USA i 1987 – men da med biler, og ikke stein.

Stonehenge, dette er originalen av stein.
Stonehenge, dette er originalen av stein.

Topp 5: Tidenes beste bildesign!

Opprinnelig var det brukt trettiåtte amerikanske biler og to japanske. De sistnevnte ble i 1992 byttet ut med amerikanske de også for å gjøre det all-american. Bilene er også lakkert grå for å ligne mest mulig på steiner.

Toalettsetemuseum

I likhet med originalen av stein har også Carhenge blitt en populær turistattraksjon. Så mange som 100.000 turister er innom årlig og gjør dette til Nebraskas nest mest besøkte turiststed etter toalettsetemuseet. Stedet byr altså på en og annen snodig attraksjon...

Vi vet at området med den merkelige bilskulpturen sammen med ti mål tomt var til salgs i fjor for 300.000 dollar, men hvordan det gikk med salget har vi ikke klart å bringe på det rene.

Les også: Dette må være verdens tøffeste hotell

Hva mener du – er dette kunst eller galskap? Skriv inn i kommentarfeltet under: