Det ble det reneste 'finn fem feil' da politiet stoppet en bilist i Akershus natt til søndag. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Det ble det reneste "finn fem feil" da politiet stoppet en bilist i Akershus natt til søndag. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Forfulgte råkjører i over 8 mil

Politiet måtte til slutt gi seg - men sjåføren slapp ikke unna likevel ...

En mannlig sjåfør nektet torsdags kveld å stanse for en politipatrulje i Alta, dermed startet det som skulle bli en usedvanlig lang biljakt for politiet.

- Sjåførens kjøring utløste mistanke hos vår patrulje, dermed forsøkte man å få sjåføren til å stanse. Det lyktes man ikke med, og dermed begynte biljakten, forteller operasjonsleder Geir-Roar Nesbø ved Vestfinnmark politdistrikt til Nordlys.

Del med dine Facebook-venner

Over en distanse på åtte mil

Biljakten foregikk over en distanse på hele åtte mil - tidvis i svært høy hastighet - fra Alta til Langfjord.

- Tidvis foregikk biljakten i hastigheter langt over tillatt fartsgrense. Vår patrulje sakket etter hvert på farten og fulgte etter sjåføren på en litt lengre avstand, men da vi kom til fylkesgrensen ble jakten stanset.

Jakten stanset fordi Troms politidistrikt ikke ønsket en politijakt i sitt distrikt. Men sjåføren slapp ikke unna selv om jakten stoppet.

- Vi har vært i kontakt med sjåføren, og det vil bli opprettet straffesak på forholdet, sier Nesbø.

Les flere bil og motorsaker i Nordlys motormagasin her