Fernando Torres
Fernando Torres

Torres-show for Spania

«El Niño» og Spania lekte seg til 4-0-seier over Irland.

Spania-Irland 4-0

Det store samtaleemnet før kampen mellom Spania og Irland var hvorvidt Fernando Torres endelig skulle finne tilbake til sin gamle scoringsform. Det tok imidlertid ikke lange tiden før «El Niño» responderte og stiltnet kritikerne.

Bare fire minutter var spilt da «El Niño» hamret inn kveldens første på nådeløst vis. David Silva doblet med en vakker scoring, før han assisterte Torres til spissens andre scoring etter hvilen. Innbytter Cesc Fàbregas fikk æren av å sette kronen på verket like før full tid.

ENDELIG: Fernando Torres viste at han fortsatt har det inne da han scoret to mål i Spanias 4-0-seier over Irland. (Foto: Michael Sohn/Ap)
ENDELIG: Fernando Torres viste at han fortsatt har det inne da han scoret to mål i Spanias 4-0-seier over Irland. (Foto: Michael Sohn/Ap)

4-0-seieren gjør sitt til at Spania styrer støtt mot kvartfinale, mens Irlands EM-eventyr i gruppe C er over.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Les også: Mandzukic sikret uavgjort med sitt tredje EM-mål
Les også: Gómez har hatt ballen i 22 sekunder - har scoret tre mål

– Så det «normale» Spania i dag
Det har buttet mye imot for Torres det siste året. I Chelsea har han slitt med å finne nettmaskene, mens hans scoring for Spania mot Sør-Korea i oppkjøringen til mesterskapet satte en stopper for en ett år lang måltørke.

Etter torsdagens oppvisning hyllet Torres det spanske laget.

– En må nyte hvert eneste øyeblikk. I dag hadde var jeg heldig som fikk starte kampen og at jeg scoret mål - jeg nyter det sammen med laget. Vi så det «normale» spanske laget i dag, sa Torres.

– Det var godt å vinne i dag, så vi fikk en bedre kamp enn den mot Italia. Vi fikk også bedre plass til å utvikle spillet vårt på midtbanen. Nå er vi på vei.

TV 2 Play: Se intervju med Torres her!

Tidlig ut av startblokken
Irland yppet seg med et farlig skudd tidlig i kampen, men derifra og ut handlet alt om Spania. Den regjerende EM-mesteren tok fullstendig styring i kampen og bare fire minutter var spilt da Torres grep sjansen.

Chelsea-spissen kriget til seg ballen etter at to Irland-spillere taklet Silva ved sekstenmeteren. Torres satte fart og rykket ut mot hjørnet av femmeteren. På nådeløst vis ladet han kanonen og hamret ballen knallhardt over hodet til Shay Given.

BRUKTE FIRE MINUTTER: Fernando Torres sendte Spania foran etter bare fire minutter mot Irland. (Foto: Gero Breloer/Ap)
BRUKTE FIRE MINUTTER: Fernando Torres sendte Spania foran etter bare fire minutter mot Irland. (Foto: Gero Breloer/Ap)

Torres så ut til å være i form, og bare minutter etter scoringen var han på farten igjen. Álvaro Arbeloa headet tilbake til 28-åringen inne i feltet, men avslutningen lurte seg like utenfor stolpen til Given.

Spansk dominans
Spanias midtbanespillere ville også være med på leken, og det irske forsvaret ble ved flere tilfeller testet av flott og hurtig angrepsspill. Det var imidlertid på et langskudd den største sjansen fra de spanske midtbanespillerne skulle komme på, men Andrés Iniestas avslutning fra drøyt 18 meter ble stoppet av den irske keeperen.

Samme mann ladet kanonen på overtid i den første omgang, men Given var med på notene og fikk slått ballen over tverrliggeren.

Les også: Sjekk Wayne Rooneys nye EM-sveis

Iniesta sendte også i vei et skudd fire minutter ut i andre omgang, men Given var nok en gang med på notene. Den irske keeperen kunne imidlertid ikke gjøre noe med oppsvisningen Silva var i ferd med å sette i gang.

Eventyrmål av Silva
For Manchester City-spilleren fikk ballen ved straffemerket med tre irske forsvarere foran seg. På iskaldt vis dro han noen finter før han elegant trillet ballen rolig ned i det venstre hjørnet - en gjennomført vakker scoring av 26-åringen.

David Silva
David Silva

Les også: Dette er EMs største skuffelser
Les også: Kim Robin Haugen blogger: Derfor kan mektige Tyskland fort vinne EM

Spania fortsatte å hamre på den irske forsvarsdøren, og som så mange ganger tidligere ble Given redningsmann med en strålende redning da Xavi sendte i vei en avslutning ti minutter ut i omgangen.

Irland forsøkte seg på noen få offensiver, men det meste handlet om den regjerende EM-mesteren på stadionet i Gdansk. 70 minutter ut i kampen var Torres sugen på mer jubel.

MÅLSCORERNE BYTTET: Fernando Torres scoret to, før Cesc Fàbregas ble byttet inn og noterte seg på scoringslisten. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
MÅLSCORERNE BYTTET: Fernando Torres scoret to, før Cesc Fàbregas ble byttet inn og noterte seg på scoringslisten. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Nummer to for Torres
Spanjolene vant ballen høyt i banen mot et irsk forsvar i ubalanse, og David Silva fant Torres som allerede hadde stukket på løp. Pasningen var godt vektet og Torres var iskald da han fant åpningen i målet og bredsidet inn sin andre for kvelden.

Torres kunne dermed rusle av banen etter en meget solid oppvisning. Inn kom Cesc Fàbregas, og Barcelona-spilleren gjorde seg fort gjeldene.

Ikke lenge før full tid slo Silva en kort corner og Fàbregas møtte fint på første stolpe. På nådeløst vis fikk Fàbregas kontroll på ballen før han knallet den i motsatt hjørne.

4-0-seier ble dermed konklusjonen etter en ren maktdemonstrasjon av Spania.

Slik startet lagene:
Spania (4-2-3-1): Iker Casillas - Álvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Gerard Piqué, Jordi Alba - Xabi Alonso, Sergio Busquets - David Silva, Xavi, Andrés Iniesta - Fernando Torres
Irland (4-4-2): Shay Given - John O'Shea, Sean St. Ledger, Richard Dunne, Stephen Ward - Damien Duff, Keith Andrews, Glenn Whelan, Aiden McGeady - Simon Cox, Robbie Keane

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk