kobrascoring000000
kobrascoring000000
fredheimholmgoal000000
fredheimholmgoal000000

«Kobraen» ødela for Rosenborg

Zdenek Ondrásek sørget for ett poeng mot Tippeligaens uavgjortspesialist.

Tromsø - Rosenborg 1-1

Alfheim stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Daniel Fredheim Holm ga Rosenborg håp om å bryte Tromsøs knallsterke hjemmestatistikk med sin scoring etter ni minutter, men holdt bare unna i 70 minutter.

Da slo «Kobraen» Zdenek Ondrásek til og styrte inn sitt 9. seriemål for sesongen – etter at innbytter Ole Martin Årst hadde hoppet over ballen.

– Det var fantastisk gjort av Ole Martin før scoringen min. 90 prosent av målet tilhører ham, sier en ydmyk Ondrásek til TV 2 Sporten.

Svak førsteomgang
Tromsø var usedvanlig tamme, og ble ikke mye farligere tross det tidlige baklengsmålet.

– Vi så ut som om vi trengte 45 minutter på å varme opp, sier Tromsø-kaptein Miika Koppinen.

Vi var enige i pausen om at vi måtte skru et par hakk opp. At det ikke var godt nok og gikk altfor sakte.

– Vi var enige i pausen om at vi måtte skru et par hakk opp. At det ikke var godt nok og gikk altfor sakte. Og det gjorde vi. Vi var et helt annet lag og det er vi stolte over, sier Koppinen.

Tromsø står nå uten hjemmetap på elleve kamper i Tippeligaen. Ikke siden 2. oktober 2011 har laget gått av banen uten poeng på hjemmebane. Da tapte de 0-2 for seriemester Molde.

Video: Her må Jönsson rømme i garderoben

Ble for passive
Lenge så det altså ut til at Rosenborg kunne bli det første laget på ti måneder til å ta tre poeng på Alfheim, men så raknet det for trønderne, som slet med å skape store sjanser etter ledermålet.

Førsteomgangen er vi bra og hadde full kontroll, men i andre omgang går de ut som et helt annet lag.

– Førsteomgangen er vi bra og hadde full kontroll, men i andre omgang går de ut som et helt annet lag. Da blir vi passive. De skaper et trykk og vi greier å ri av stormen, men så kommer det et mål på grunn av dårlig forsvarsspill av hele laget, sier RBK-kaptein Mikael Dorsin til TV 2 Sporten.

Rosenborg har nå ni uavgjorte kamper i årets Tippeliga – sju flere enn Strømsgodset og Molde på henholdvis første- og andreplass.

Vil hente nye spillere
1. august åpner overgangsvinduet. Det er allerede klart at Godset henter Ibrahim fra Manchester City, mens Molde henter Etzaz Hussain fra Fredrikstad.

RBK-trener Jan Jönsson bekrefter at også Rosenborg er på utkikk etter forsterkninger, men vil ikke ut med navn.

– Vi er på utkikk fordi vi vet at at vi har spillere som andre er interesserte i i vår garderobe, sier Jönsson.

– Hvor mange vi eventuelt henter inn avhenger av hva som skjer på andre hold, sier svensken.

Også Tromsø vurdererer forsterkninger. De har blant annet hatt sveitseren Aleksandar Prijovic på besøk.

– Blir han hentet inn som erstatter for skadde Steffen Nystrøm, Per-Mathias Høgmo?

– Det er et tema vi skal ta stilling til det nærmeste døgnet, bekrefter Tromsø-treneren.

Les også: Tromsø ser ut til å miste stopperduoen sin neste sesong

Tidlig RBK-ledelse
0-1: Daniel Fredheim Holm var både heldig og dyktig da han tok ballen fra Fredrik Björck og halvt liggende sendte ballen i mål – før ti minutter var spilt.

Rosenborg gikk til pause med 1-0-ledelse. Tromsø slet med å komme til sjanser mot et lavtliggende og kompakt RBK i første omgang. På den annen side greide heller ikke gjestene å skape all verden etter Fredheim Holms mål.

– Det var et veldig fint mål, så jeg var glad for det. Det ble bedre og etter det. Bra kontroll nå siste tyve, både forsvarsmessig og angrepsmessig, sa Jan Jönsson før vanningsanlegget på Alfheim tvang RBK-treneren inn i garderoben.

Tromsø slo tilbake
Tromsø fremsto langt hvassere i starten av andre omgang. Etter ti minutter fikk Magnus Andersen godt treff på hel volley, men Rosenborgs formspiller Daniel Örlund reddet mesterlig med beina.

1-1: Massivt Tromsø-press ga resultater da innbytter Ole Martin Årst hoppet over et innlegg fra høyre og lot Zdenek «Kobraen» Ondrásek avslutte forbi Örlund med 20 minutter igjen på klokka.

Les også: Örlund blir i Rosenborg

Lagene:

Tromsø (4-4-1-1): Sahlman - Norbye, Björck, Koppinen, Yndestad - Andersen, Johansen, Yttergård Jenssen, Drage - Bendiksen - Ondrasek.

Benken: Lekstrøm, Kristiansen, Mo, Lysvoll, Årst, Fundingsrud.

Rosenborg (4-4-1-1): Örlund - Strandberg, Wangberg, Rønning, Dorsin - Dockal, Svensson, Selnæs, Fredheim Holm - Henriksen - Prica.

Benken: Hovdevik, Chibuike, Midtsjø, Berntsen, Ankersen, Issah.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk