Nordenstam har full tillit til legeteamet

Legene ved Olympiatoppen beklaget tirsdag at de ikke klarte å avdekke Alexander Dale Oens hjertesykdom. Lagvenninnen Sandra Nordenstam sier likevel at de har hennes fulle tillit.

Tirsdag kom beskjeden som mange hadde ventet på i lang tid. Obduksjonsrapporten som avslørte hvorfor verdensmesteren Oen døde brått og uventet på treningsleir i Flagstaff, Arizona 30. april.

Det var en beskjed som gjør sorgprosessen litt lettere for de norske svømmerne.

– Det var iallfall fint å få svar på spørsmålene vi har hatt så lenge. Nå kan vi i det minste forstå årsaken, sier Nordenstam til NTB.

Tillit

Like lett er det ikke å forstå hvorfor en 26 år gammel, topptrent idrettsutøver kunne utvikle en hjertesykdom uten at noen oppdaget det. Oen døde av hjerteinfarkt som følge av blodpropp. Det skjedde til tross for at han ble omfattende testet og undersøkt i månedene før han døde.

– Det jeg kan si er at jeg har 100 prosent tillit til legeteamet, sier Nordenstam.

– Det er helt ubegripelig at han hadde en slik sykdom. Men det er ikke sånn at det er noen som har gjort en feil her.

Like fullt kom OL-lege Ola Rønsen med en unnskyldning til Alexander Dale Oens familie da 26-åringens obduksjonsrapport ble offentliggjort tirsdag. Men familien ville i likhet med Nordenstam ikke forsøke å peke ut noen syndebukker, noe den også ga uttrykk for i en pressemelding.

Tungt

Det er liten tvil om at svømmerens bortgang har satt en real støkk i norsk svømmesport og idrettsmiljø for øvrig.

– Det er vanskelig å forklare. Alt rundt døden til Alexander har vært så tungt. Sånn er det når man mister en man står så nær, sier Nordenstam.

Både hun og lagvenninnen Ingvild Snildal hedret Oen ved å ta EM-gull i Ungarn forrige måned. (©NTB)