Praktisk, komfortabel og velutstyrt, men til tross for dette er det litt for mye 'risikosport'  mener Brooms bilekspert.
Praktisk, komfortabel og velutstyrt, men til tross for dette er det litt for mye "risikosport" mener Brooms bilekspert.

Chrysler Voyager: – Denne bilen tør jeg ikke anbefale

Veldig mange gode kvaliteter til tross – dette er for mye risikosport.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Jeg har en Chrysler Voyager 2000-modell, som har gått 180 000 km, men jeg hører så mye negativt om disse bilene. Hører mest om de fra -97 til -99, og at de ble utbedret fra -99. De jeg har pratet med har i hvert fall vært fornøyd med sine Voyagere. Hva mener du?

Hilsen Gaute.

Benny svarer:

Du har helt rett. De eldste er de verste – og bilene ble (heldigvis) en del bedre etter hvert. Det skulle i rettferdighetens navn ikke så veldig mye til.

Når det gleder kombinasjonen plass, kjøreegenskaper, utstyr og komfort er det få – om noen biler – som slår Voyager. Her er den unik. Jeg har også sansen for designet. Praktiske biler er sjelden veldig pene, men disse ser absolutt bra ut i mine øyne.

Men jeg har heller ingen problemer med å skjønne at folk er skeptiske til modellen, for her har det vært mye "krøll" underveis. Ofte dyrt sådan.

Hadde forresten to kompiser for noen år siden som hadde hver sin, samtidig. Begge var 3,3-litere med automatgir og 7-setere. Husker ikke helt årsmodell med det må ha vært 98/99-modeller.

Han ene hadde BARE problemer med sin bil. Fire girkasser på 150 000 km, masse elektronikk trøbbel, defekte topp-pakninger, feil med register ++++ . Han har etter at hatt ble kvitt den hatt to Toyotaer og er fornøyd med disse.

Den andre bilen gikk 200 000 km uten noen store problemer, bortsett fra vanlige slitedeler. Denne kompisen her etter denne hatt to Audier og er vel fornøyde med det.

Det må også legges til at begge disse kompisene er av typen "petimeter" og det var ikke slurv eller manglende vedlikehold som gjorde at disse to hadde helt forskjellig opplevelse av Voyager-eierskapet.

Voyager-bakfra
Voyager-bakfra

Bilene har svært varierende kvalitet og jeg tror nok flere kjenner seg igjen i han med problembilen – enn han med den motsatte. Det viser også brukerundersøkelser, kvalitetsundersøkelser fra NAF etc.

Nå har bilene blitt såpass billige at hvis man leter opp et helt, pent og friskt eksemplarer så får man MYE bil for pengene.

Men jeg må innrømme at jeg ikke tør å anbefale folk som er ute etter et trygt og forutsigbart bilhold en Voyager. Til tross for bilens mange gode iboende kvaliteter så oppfatter jeg den som litt for mye "risikosport".

Men hyggelig å høre at du er fornøyd med din bil!

Les også: Dette er bruktbilene fra Helvete:

Del med Facebook-vennene dine

Stasjonsvogna for deg som har lyst på racerbil:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: