Kagawa håper på sentral United-rolle

Bare formaliteter gjenstår før Shinji Kagawa offisielt er Manchester United-spiller. Japaneren sier han håper å bli den kreative midtbanemannen storlaget har manglet.

23-åringen mangler bare medisinsk test og arbeidstillatelse før han kan skrive under som Alex Fergusons første storkjøp i sommer. Kagawa har hatt en knallsesong for den tyske seriemesteren Dortmund, og også for landslaget har han imponert stort den siste tiden.

Kagawa kan bekle de fleste posisjoner på midtbanen, men det er en sentral rolle han håper å ha når han ikler seg den røde trøyen på Old Trafford.

– Jeg vil spille i mellomrommet (mellom midtbane og spiss). Jeg føler det er der jeg presterer best. Jeg skal jobbe hardt for å vinne den posisjonen.

– Det er en av de største klubbene i verden. Likevel måtte jeg vurdere ting, som den brede stallen og spillestilen. Det var ikke et lett valg, men jeg ønsket denne utfordringen, sier Kagawa.

United har de siste sesongene blitt koblet til flere sentrale midtbanespillere som kan komplettere den offensive trusselen laget utgjør ved kantspillerne Nani, Antonio Valencia og Ashley Young. I Kagawa har Ferguson funnet en målfarlig mann som scoret 21 mål på 49 ligakamper i Tyskland.

Og japaneren selv kunne ikke takke nei når managerlegenden fristet ham med United-spill.

– Jeg møtte Ferguson og syntes vi fikk en god tone. Det betydde mye for meg. Han sa jeg skulle slappe av, og at han ville elsket det om jeg tok denne store utfordringen. Når en legende som han sier det, veier det tungt. (©NTB)