Våge Nilsen ble matchvinner for U21-gutta

Det så lenge ut til å gå mot poengdeling og 1-1, men fire minutter før slutt slo Joakim Våge Nilsen til og ga Norge 2-1 i U21-landslagets EM-kvalifisering.

Dermed har Per Joar Hansens gutter fortsatt muligheten til å ta seg til omspillet om de sju plassene i EM-sluttspillet i Israel neste år. England fører an i gruppen med 15 poeng, mens Norge har 13 poeng.

– Vi skapte mange sjanser og trykket på hele veien. Island er et godt lag, så det ble en vanskelig kamp. Det gjør det ekstra deilig å stå her med tre poeng, sa matchvinner Våge Nilsen til fotball.no.

Langt inne

Trener Hansen var også en lettet mann etter at tre poeng var sikret.

– Den satt langt inne, så det var herlig og deilig å se 2-1-målet gå inn. Jeg synes vi fortjente å vinne. Guttene jobbet hardt for hverandre og hadde god moral. Det er en flott gjeng å være trener for, sa Perry til fotball.no.

– Vi skapte åtte-ti målsjanser, og det må vi være fornøyd med. Island var kompakt og god til å forsvare seg. Vi må imidlertid fortsatt jobbe med effektiviteten og bli mer besluttsomme, sa Hansen.

Tøffe bortekamper

Norge har igjen Belgia og England borte i de to siste EM-kvalifiseringskampene 6. og 10. september.

– Det blir to tøffe kamper, men nå kan vi dra dit med god selvtillit. På gode dager har vi vist at vi kan spille jevnt med de beste, sa Hansen.

Norge startet best mot Island og tok fortjent ledelsen da Molde-spilleren Magnus Wolff Eikrem traff perfekt fra distanse etter et kvarters spill.

Islendingene slo tilbake og utlignet elleve minutter senere ved Runar Mar Sigurjonsson. Islendingen vant en hodeduell med Simen Wangberg i det norske midtforsvaret.

Rosenborgs Wangberg hadde mulighet til å revansjere seg i 2. omgang, men hans forsøk ble stoppet på streken. Moldes Jo Inge Berget hadde også en stor mulighet, men skuddet fra kort holdt ble reddet av den islandske målvakten.

Haugesund-backen Våge Nilsen hadde tatt turen i angrep og kombinerte flott inne i feltet før han satte ballen sikkert i mål med fire minutter igjen av kampen.

Israel er kvalifisert til mesterskapet som arrangørland. Ti gruppevinnere og de fire beste toerne spiller om de resterende sju plassene i sluttspillet. (©NTB)