Tsjekkisk kjempestart holdt til seier

To mål på de første seks minuttene var nok til at Tsjekkia slo Hellas 2-1 i lagenes andre kamp i fotball-EM.

Det var tydelig at tsjekkerne hadde et mål om å rette opp inntrykket fra første kamp, da de tapte hele 1-4 mot Russland. For like etter at dommer Stéphane Lannoy blåste i gang kampen, hadde samme mann blåst to ganger i fløyta for å markere mål.

En strålende pasning fra Tomas Hübschman til Petr Jiracek før det var spilt tre minutter ga det første. Hellas-keeper Konstantinos Chalkias klarte nesten å avverge skuddet, men fikk bare slått det videre inn i hjørnet.

– Vi har klart det. Målet var veldig viktig, og vi er utrolig fornøyde, sa Tsjekkias første målscorer Jiracek.

Tre minutter senere var ledelsen doblet. Høyreback Theo Gebre Selassie kom på et helhjertet løp inn i feltet og fikk slått inn. Nok en gang klarte ikke Chalkias å få ballen unna, og Václav Pilar fikk kranglet ballen i mål i kamp med to forsvarere. Det var en åpning på kampen som ga forhåpninger om en særdeles underholdende fotballkamp.

– Vi var virkelige høyt oppe og publikum skjøv oss framover, men så falt vi nærmest helt sammen i annenomgang og måte virkelig slite for seieren. Nå vi konsentrere oss maksimalt mot den siste kampen mot Polen, sa Jiracek.

Keeperbytte

Men for keeper Chalkias, som kunne avverget begge målene, var kampen slutt halvveis ut i 1. omgang da han måtte gi seg med en skade. Det var neppe det som endret kampbildet, men Hellas begynte etter byttet gradvis å ta mer og mer over. Riktignok uten å skape de helt store sjansene i starten, ettersom første avslutning kom minuttet før pause.

Da trodde Giorgos Fotakis og hele den greske benken fire minutter tidligere at han hadde headet inn en viktig redusering. Men linjemannen vinket for en offside som var marginal, men korrekt.

Kjempetabbe

Reduseringen skulle allikevel komme åtte minutter etter pause. Og om man kan stille spørsmål ved Chalkias keeperspill, kan man i høyeste grad lure på hva Tsjekkia-keeper Peter Cech holdt på med. Han så ut til å ha full kontroll på et ufarlig innlegg. Men med midtstopper Tomas Sivok også på vei mot ballen, ble Cech nok forstyrret til å slippe ballen. Dermed fikk Hellas-innbytter Fanis Gekas en lett jobb med å sette ballen i tomt mål.

Etter målet hadde Hellas ballen mest og presset på for å få den viktige utligningen. Men de store sjansene uteble for grekerne, og Tsjekkia skapte heller ikke noe som helst. Dermed ebbet det ut til 2-1-seier og tre viktige poeng for tsjekkerne.

Takket være en den perfekte starten. (©NTB)