Danmark har overtaket på Portugal

Danmark mener laget har et psykologisk overtak på Portugal etter å ha slått dem i to strake kvalifiseringsgrupper. Onsdag møtes de i EM.

Etter den overraskende 1-0-seieren mot Nederland i første kamp, øyner Danmark muligheten for et overraskende avansement fra «dødens gruppe». En gruppe hvor de på forhånd var levnet små muligheter. Nå venter Portugal, som er et lag danskene kjenner godt.

Norge måtte se seg slått av begge lagene i kvalifiseringen til mesterskapet, i en gruppe Danmark vant. Portugal vant hjemmeoppgjøret mot danskene med 3-1. Men i det som ble den avgjørende kampen i København, vant danskene 2-1. Også før VM i Sør-Afrika måtte portugiserne gå veien via omspill for å komme til mesterskapet etter at Danmark vant deres kvalifiseringsgruppe.

Det er et poeng danskenes rutinerte landslagssjef Morten Olsen prøver å bruke for alt det er verdt.

– Fordelen vår før denne kampen ligger i at vi har vist at vi vet hva som skal til for å slå dem, sier Olsen.

Også midtstopper Simon Kjær tror det er danskene som har den største fordelen av de mange møtene mellom lagene de siste årene. Og da spesielt de mange duellene med Portugals store stjerne og håp, Cristiano Ronaldo.

– Vi har sørget for å stoppe ham før og vet vi kan gjøre det igjen. Han har ekstreme ferdigheter, men som et lag kan vi stoppe ham, mener Roma-stopperen.

Men danskene er også klare for å endre på laget for å stoppe Real Madrid-stjernen. Da lagene møttes i København, ble Michael Silberbauer brukt for å mannsmarkere Ronaldo, og han kan få samme rolle onsdag.

Portugal har også presset på seg etter tap mot Tyskland i første kamp, til tross for en godt gjennomført kamp.

– Vi kommer til å fortsette å spille på vår måte. Så må vi jobbe med å bli mer effektive. Dét, sammen med litt mer flaks, er det vi har savnet i de siste kampene, sier Portugals landslagssjef Paolo Bento. (©NTB)