Nadal banket Djokovic og ble historisk

Grusspesialisten Rafael Nadal ble første mann til sju titler i Roland-Garros-turneringen med seier over verdensener Novak Djokovic.

Rafael Nadal løp rett opp på tribunen for å feire med familie og støtteapparat etter at han vant Roland Garros 2012. (Foto: Michel Spingler/Ap)

Finalen måtte ferdigspilles en dag senere enn planlagt etter å ha blitt stanset av dårlig vær søndag. Nadal vant med sifrene 6-4, 6-3, 2-6, 7-5.

Det ble også noen regnskurer mandag, men det hindret ikke Nadal i å vinne for sjuende gang på åtte år på rødgrusen i den franske hovedstaden.

Seieren kom etter et jevnt og meget spennende fjerdesett. Nadal startet finalen godt med å vinne de to første settene, men spanjolen fikk problemer utover søndagen.

Novak Djokovic tapte Roland Garros-finalen for Rafael Nadal. (Foto: Bernat Armangue/Ap)

Djokovic kontret med 6-2-seier i tredje sett og ledet i 2-1 i det fjerde da kampen ble stanset. Da hadde begge spillerne klaget til dommeren om forholdene på den glatte banen.

Nadals statistikk i Grand Slam-turneringen er intet annet enn imponerende. Seieren over den serbiske verdenseneren var hans 52. på 53 kamper siden Roland-Garros-debuten i 2005.

Da seieren var et faktum tok spanjolen seg gledestrålende opp på tribunen og omfavnet familiemedlemmer og støtteapparat.

- For meg er dette den mest spesielle turneringen i verden. Dette er uforglemmelig og et av de mest spesielle øyeblikk i min karriere, sa Nadal etter seieren.

– Rafa var best. Han er en stor spiller. Men jeg håper å komme tilbake neste år og gjøre det bedre, sa Djokovic som var i sin første finale i turneringen.

Verdenstoeren gikk forbi svenske Björn Borg i antall titler i turneringen. (©NTB)

Rafael Nadal med pokalen som vinner av Roland Garros 2012. (Foto: PATRICK KOVARIK/Afp)