Alfa Romeo 4C er på vei   og kommer til og med raskere enn vi trodde for noen måneder siden. Alt neste sommer kan den produksjonsklare bilen bli vist   rundt et halv år tidligere enn planlagt.
Alfa Romeo 4C er på vei og kommer til og med raskere enn vi trodde for noen måneder siden. Alt neste sommer kan den produksjonsklare bilen bli vist rundt et halv år tidligere enn planlagt.

Alfa Romeo 4C: Denne kommer raskere enn først antatt

Gode nyheter for alle som er glad i vakker bildesign.

Alfa Romeo har flere av bilverdens lekreste designkreasjoner på samvittigheten. Det lages omtrent ingenting der som ikke får folk til å snu på hodet. Den ene vakrere enn den andre – med noen hederlige og småkontroversielle unntak innimellom – som for eksempel den store sedanen 166.

Men at de kan lage sportslige og tøffe biler er det ingen tvil om. En av de siste på stammen, og kanskje den aller vakreste, er 8C Competizione.

Del med dine Facebook-venner

Alfa Romeo 4C.
Alfa Romeo 4C.

Her snakker vi om en kompromissløs designorgie av en coupe – som får selv de mest Alfa Romeo-kritiske til å bøye seg ærbødig i støvet. I 2008 kom den også som cabriolet, 8C Spider.

Dette er imidlertid biler som for de fleste er uoppnåelig. Det er kun produsert 500 eksemplarer av hver – og alle er solgt.

Lillebroren, 4C, blir imidlertid bli en bil som mange flere får råd til – og den kan være på markedet "allerede" neste år.

LES OGSÅ: Alfa Romeo 159: Velkjørende designperle

1.8-liter – 300 hk

Alfa Romeo 4C.
Alfa Romeo 4C.

4C følger den klassiske oppskriften med to seter, lav vekt (850 kg!), midtmontert motor og bakhjulstrekk. Motoren skal for øvrig være en 1.8-liter med rundt 300 hk.

For bare noen få år siden ville den typen effekt i en så liten motor vært sensasjonelt. Det er ikke så langt unna det nå heller, men bilindustrien har de siste fem årene virkelig vist hvor lite volum som trengs for å hente ut enorme krefter.

Vi trenger vel ikke å påpeke at denne typen motorisering gir all mulig grunn til å glede seg til bilen blir tilgjengelig i butikken – men vi gjør det likevel.

Den nye motoren skal for øvrig også brukes i flere andre modeller i Fiat/Alfa Romeo-familien.

LES OGSÅ: Volvo V60 eller Alfa Romeo 159: Hvilken er peneste?

Sommeren 2013

4C skal også utstyres med en noe mildere motor – på rundt 200 hk. Med den beskjedne vekten vil dette likevel være nok til å gi hyggelig ytelser. Den skal faktisk kunne klare 0–100 km/t på under fem sekunder ...

Priser er det for tidlig å si noe om – men vi snakker altså om et langt mer folkelig nivå enn den svært sjelden storebroren 8C.

Egentlig skulle denne bilen vises første gang på Detroit-messen i januar 2014. Men kilder britiske Autocar har vært i kontakt med, lover at vi får bilen lenge før den tid. Allerede neste sommer skal den produksjonsklare modellen bli vist.

Vi venter i åndeløs spenning – og håper virkelig at noen eksemplarer finner veien til oss her i Norge også. Tenk deg denne oppover Trollstigen!

Dessuten: Til høsten kan vi få se erstatteren til Alfa Romeos noe kompakte familiebil, 159. Den skal hete Giulia. Gleder oss til det også vi ...

Alfa Romeo 4C.
Alfa Romeo 4C.

LES OGSÅ: 850 kg + 300 hk = Råskinn!