Spaniakeeper Iker Casillas og Portugals Cristiano Ronaldo (Foto: MIGUEL RIOPA/Afp)
Spaniakeeper Iker Casillas og Portugals Cristiano Ronaldo (Foto: MIGUEL RIOPA/Afp)
tippesaken_header
tippesaken_header

Dagens EM-kamper spilles på langoddsen

Vi har tro på en ny målfattig dag.

Øvrige omtalte objekter finner man på oddsprogrammet

Her er dagens utvalgte:

66. Spania - Italia - over/under 2,5 mål H: 2,10 U: B: 1,50

66. Irland - Kroatia - over/under 2,5 mål H: 2,20 U: B: 1,45

Innleveringsfrist: 17:55

Totalodds: 2,18

Få gratis kortleser her!

66. Spania - Italia - over/under 2,5 mål H: 2,10 U: B: 1,50

Om kampen: EM. Gruppe C. Spilles i Gdansk, Polen. Spania er regjerende EM og VM-mester og forsøker seg nå på å bli første lag som vinner tre store titler på rad. De var helt suverene i kvalifiseringen med full pott. De har spilt tre oppladningskamper foran turneringen. 2-0 over Serbia, 4-1 over Sør-Korea og 1-0 over Kina. Troppen er som vanlig svært sterk og de har nok turneringens beste midtbane. Mest usikkerhet stiller det seg til spissplassen der Fernando Torres ser ut til å være mest aktuell fra start. Eneste skader av betydning er Carlos Puyol (f) og David Villa (a). Italia hadde også full kontroll i kvalifiseringen med 8-2-0 i en overkommelig gruppe. Kampfiksingsskandale har forstyrret de i oppladningen, men dette er desverre italienerene vant med. Calciopoli-skandalen i 2006 ble opprullet rett før VM i Tyskland som de gikk seirende utover. De fikk et skremmeskudd med 0-3 tap for Russland rett før mesterskapet. Andrea Barzaglia (f) er skadet, men ellers ser det rimelig bra ut med mannskapet til Prandelli. Det blir også spennende å se hvem som starter på topp for italienerene. Urokråkene Cassano og Balotelli er nok mest aktuelle, mens målsniken Di Natale kan være et annet alternativ. Spania vil garantert ha ballen gjennom mesteparten av kampen, men italienerene er normalt svært solide bakover og vi vil tro de hever seg kraftig nå som alvoret tar til. De er favorittene til avansement i gruppen og uavgjort vil nok begge lag si seg tålelig fornøyd med. Spania-oddsen på 1,62 er mellom 0,20-0,30 under hva de fleste andre tilbyr og da er U nærmere kupongen.

Om spillet: Over/Under 2,5 mål. Spania var meget målfattige i VM i 2010 der de stort sett hadde ballen, men ofte kontrollerte inn til knappe seiere. Her møter de et italiensk lag som nok ikke vil ta de store sjansene fremover før de eventuelt ligger under eller man har kommet et godt stykke ut i andre omgang. Fernando Torres som antagelig starter på topp har heller ikke hatt en spesielt god sesong og da kan spanjolene også få problemer med å finne nettmaskene. 1,50 for maksimalt to scoringer får plass på søndagens kupong.

66. Irland - Kroatia - over/under 2,5 mål H: 2,20 U: B: 1,45

Om kampen: EM. Gruppe C. Spilles i Poznan, Polen. Irland grep andreplass i kvalifiseringsgruppe B bak Russland, men med svært ordinære lag bak seg på tabellen. De holdt uansett til playoff der de også var heldige med motstanden når de fikk Estland som de slo uten nevneverdige problemer. De har noen skader som holder folk hjemme, men Trapattoni hadde gode nyheter på lørdagens pressekonferanse der han kunne bekrefte at både keeper Shay Given og rutinerte John O'Shea er klare og spiller fra start.

Irlands lagoppstilling: Given; O'Shea, St Ledger, Dunne, Ward; Duff, Whelan, Andrews, McGeady, Keane (kaptein), Doyle.

Vi kan se av lagoppstillingen at det er langt mellom høydepunktene i den irske elleveren, men samtidig er Trapattonis lag alltid velorganisert og arbeidsmoralen til irene er det ikke noe i veien med.

Kroatia kvalifiserte seg som toer i gruppe F bak Hellas med 7-1-2. Slaven Bilic sine menn slo siden Tyrkia i playoff. Oppkjøringen har gått rolig for seg med 3-1 seier hjemme over Estland og en uinspirert 1-1 borte mot Norge. Her må Slaven Bilic klare seg uten Ivo Ilicevic (mb) som har blitt skadet, mens backen Vedran Corluka er usikker. Midtbanen til kroatene er deres sterkeste ledd. Modric, Srna og Kranjcar er alle dyktige spillere. På topp har de Nikica Jelavic som har vist meget gode takter i vår for Everton, men Ivica Olics skade reduserer valgene fremover.

Kroatia har fortjent nok et favorittstempel, men irene er godt organisert og hardtarbeidende og om de tar med seg ett poeng fra denne blir vi ikke overrasket. U.

Om spillet: Over/Under 2,5 mål. Det lukter veldig få mål av denne kampen. Irland spilte under i tre av fire kamper mot habil motstand i kvalifiseringsgruppe B (med habil motstand sikter vi til Slovakia og Russland.) Kroatia hadde ikke så mye motstand verdt å nevne i kvalifiseringen, men spilte "under" i begge kampene mot gruppevinner Hellas. Det ble 0-0 når lagene møttes i Dublin for ti måneder siden, og samme resultat er ikke utenkelig nå. 1,45 på en målfattig affære er slett ikke ille.