Tutta
Tutta

Tutta kjemper om Major-tittel

Etter nok en bunnsolid golfrunde, er Suzann Pettersen for alvor med i kampen om å vinne sesongens andre majorturnering, Wegmans LPGA Championship.

Vriene vindforhold gjør gir høye scores – men Suzann Pettersen er blant dem som bruker færrest slag på Locust Hill i New York.

Sterk psyke
På lørdag var spillet fra tee av meget høy klasse.

– I dag stemte alt fra tee, utslagene traff og det var bare noen veldig få som ikke traff fairway, sier Pettersen til TV 2 Sporten.

Og de få gangene Tutta var i trøbbel, hentet hun seg inn likevel. Når parputtene ble farlig lange, satte hun dem likevel.

– Man trenger sterk psyke. Det handler om å glemme slaget man nettopp har slått og se på det neste slaget som en ny mulighet.

Ikke vunnet siden 2007
Oslo-jenta har ikke vunnet en majorturnering siden LPGA Championship i 2007 – men har en gylden mulighet denne helgen. Hun ligger på delt 3. plass – kun to slag bak ledende Eun-Hee Ji fra Sør-Korea.

– Hvem ser du på som den største trusselen?

– Vanskelig å si. Paula Creamer og Ji er begge spillere for de store anledninger, og har vunnet majorturneringer før. De kan fort gjøre det igjen.

«Nedjogging»
Etter å ha fullført lørdagens 18 hull ett slag under par, er hadde det kanskje vært fristende å slenge beina på bordet og slappe av i klubbhuset. Men den gang ei for Suzann Pettersen – som er på treningsfeltet når TV 2 Sporten spør om hvordan hun lader opp til avslutningsrunden:

– Jeg er på treningsfeltet nå, det er vår form for nedjogging. Her gjelder det å jobbe inn mot morgendagens runde. Så tenker jeg det blir middag på rommet og en tidlig kveld!, avslutter Tutta.