Morten Langli mener Nederland ble snytt for et soleklart straffespark. (Foto: TV 2.)
Morten Langli mener Nederland ble snytt for et soleklart straffespark. (Foto: TV 2.)

Ekspertene: – Nederland snytt for soleklar straffe

Mener Danmark hadde flaks som tok tre poeng.

Danmark og Michael Krohn-Dehli sjokkerte Nederland med 1-0-seieren i landenes åpningskamp i fotball-EM. Men TV 2s fotballekspert mener danskene var heldige som stakk av med alle tre poengene.

– Dette er kjempeoverraskende. Jeg nevnte før kampen at Danmark har kapasitet til å finne på et eller annet lurt, og det gjorde de. Nå hadde de selvfølgelig marginene med seg og litt flaks som gjør at de klarer å vinne kampen, men Nederland hadde absolutt fortjent minst utligning, sier Morten Langli.

TV 2 Play: Se panelet diskutere og analysere kampen her!

– Danskene er veldig stolte og vet hvordan de skal spille fotball, og det har de gjort i mange år. De viser selv mot Nederland at de tør å spille. Det synes jeg er imponerende, supplerer Fredrik Strømstad, som også var gjest i «Fotballfest».

Les: Danmark med sensasjonsseier mot Nederland

Men selv om danskene gledet tilskuerne mens det lugget i det nederlandske maskineriet, var det én spesiell situasjon i det danske forsvaret som ikke var like imponerende. Like etter at Danmark hadde gått opp i ledelsen, ropte alle oransje på straffespark da Simon Poulsen klønet det til i egen boks. Men dommeren vinket spillet videre.

– Det mener jeg er en straffbar hands. Han vender og drar med seg ballen med hånden. Det er klønete og jeg mener at man skal bli straffet for det og at det er straffespark, sier Langli.

– Jeg er helt enig. Det er soleklar straffe, istemmer Strømstad.

Les: Danskene hyller «Krohn-aldo»

Men dommeren vinket spillet videre - mens røyken sto ut av ørene på alle med et hjerte for Nederland. Kjetil Rekdal mener reglene for hva som er hands og ikke er altfor uklare.

– Diskusjonen om hands blir vi aldri ferdig med, for noen dømmer og andre dømmer ikke. Jeg tror ikke dommerne selv vet hva som kvalifiserer spesifikt til hands. Det svinger fra uke til uke. Vi blir aldri enige om det. Enten får man dømme at all hands er straffe eller frispark, det tror jeg hadde vært det letteste, avslutter Aalesund-treneren og humrer.

Hva synes du? I videovinduet øverst kan du se diskusjonen og situasjonene. Si din mening i kommentarfeltet under!